|

Bakan Ağbal: Şirketlerin yönetimine müdahale olmayacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Varlık Fonuna ilişkin eleştirileri hayretle karşıladığını belirten Ağbal, " 3 aşamalı denetim olacak, endişe olmasın. Şirketlerin yönetimine müdahale olmayacak. Çalışanlar için sıkıntı olmayacak. Hazine ve fon Türkiye'nin, kimse merak etmesin" dedi.

Yeni Şafak
10:03 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 10:34 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Maliye Bakanı Naci Ağbal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Maliye Bakanı Naci Ağbal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CNN Türk'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



(Varlık Fonu) Türkiye için önemli bir kazanım. Aslında Türkiye geç bile kaldı. Fon piyasada önemli bir aktör haline gelecek. Varlık Fonu daha da güçlenecek. Uluslararası alanda çalışacak bir fon olacak. Eleştirileri hayretle karşılıyorum. Güvenilir ve bağımsız bir denetim olacak. 3 aşamalı denetim olacak, endişe olmasın. Meclis denetimi var, yanlış bilgi veriliyor. Varlıklar Bakanlar Kurulu kararıyla yönetilecek. Şirketlerin yönetimine müdahale olmayacak. Çalışanlar için sıkıntı olmayacak. Hazine ve fon Türkiye'nin, kimse merak etmesin.



(Vergisini ödeyene indirim) Vergi mükellefi, geçmiş 3 yılda büyün vergi beyannamelerini süresinde verirse, bu mükellef tam uyumlu bir mükelleftir. Her sene beyanname veriliyor, yapılacak uygulama ile mükellefin geçmişine bakılacak. 100 liralık verginin 5 lirasını almaktan vazgeçeceğiz. Hedef kitle KOBİ'ler. Yüzde 5'in yanında bir de parasal tavan kurduk. 1 milyon lirayı aşmamak suretiyle bu yüzde 5 indirim uygulanacak.



(Yabancılara konut satışı) Yabancılar Türkiye'den konut veya iş yeri aldığında KDV ödemeyecek.



(Vergi indirimleri) Büyük ilgi oldu. Piyasada canlanma başladı. Gündemimizde inşaat sektöründe vergi maliyetlerini aşağı çekmek için dün Bakanlar Kurulumuzda görüştük. Damga vergisinde düzenleme yapılması planlanıyor. Tapu harcı için düzenleme yetkisi aldı. Otomotivde istişareler sürüyor. Hiçbir vergi artışı da yapılmayacak.



Referandumdan sonra Türkiye'de müthiş bir yatırım patlaması olacak.








#Maliye Bakanı
#Naci Ağbal
7 yıl önce