|

Bakan Albayrak: 80 milyonu kaybedersiniz

Türkiye'nin Batı ile 70 yıllık müttefikliği çerçevesinde önemli bir testten geçtiğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Her zamankinden fazla vizyoner siyasetçilere ihtiyaç var. 80 milyonu kaybederseniz çok şey kaybedersiniz. Kaybeden Türkiye olmaz, kaybeden tüm taraflar olur" dedi.

Yeni Şafak
10:50 - 12/09/2017 вторник
Güncelleme: 12:19 - 12/09/2017 вторник
Yeni Şafak
​Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Borsa İstanbul'da düzenlenen konferansta konuştu.
​Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Borsa İstanbul'da düzenlenen konferansta konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Borsa İstanbul'da düzenlenen"Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi-Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye" konulu konferansta konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye anahtar ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Hindistan ziyaretinde bölgesel iş birliklerini geliştirecek yeni fırsatlar gördük. Rasyonel ve pragmatik olacağız, iş birliklerini nasıl artırabileceğimizi konuşacağız.

  • Siyasette malesef rekabet yok bu da bizi eskisinden daha çok çalışmaya itiyor. 2019'la birlikte yeni bir perspektif ortaya konulacak. Siyasette farklı bir dönem başlayacak. İcra, Meclis ayrışıyor, siyaset ayrışıyor.

15 Temmuz darbe girişimi büyük bir şerden hayır doğmasına neden oldu. 80 milyon insan kenetlendi.

  • Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı badireler göz önüne alındığında, Türkiye-Batı ilişkileri gözden geçiyor. Türkiye, Batı ile 70 yıllık müttefikliği çerçevesinde önemli bir testten geçiyor. Her zamankinden fazla vizyoner siyasetçilere ihtiyaç var. 80 milyonu kaybederseniz çok şey kaybedersiniz. Kaybeden Türkiye olmaz, kaybeden tüm taraflar olur.

Türkiye'yi 20. yüzyılın kodları ile okuma devri bitti. Algı üzerinden resim okumaya çalışan bir toplum yok artık Türkiye'de. Türkiye tüm bu yeni küresel ekonomik dönüşüm içerisinde hem Doğu'ya hem Batı'ya elini uzatıyor. Bunu kazan-kazan işbirliğinde ortaya koymaya çalışıyor. Artık eski Türkiye yok. Popülizm üzerine mikro ve makro ekonomik yapıyı bozmak yok artık. 15 yılda Türkiye muazzam bir dönüş yaşadı.

Türkiye Almanya ilişkilerini zehirlemeye çalışanlara aklı selim siyasetçiler izin vermemeliler. Kimse Türkiye'den diğer yanağını uzatıp tokat yemesini beklemesin, bu gerçekleşmeyecek.

Türkiye, insan kaynağı altyapısıyla, iletişim güçlü altyapısıyla, işgücünde en kıymetli ülke olma kapasitesiyle, üretebilme ihracat edebilme kapasitesiyle bölgenin en önemli ülkesi olmaya devam ediyor.


#​Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
#Berat Albayrak
7 лет назад