|

Başarının sırrı rızık paylaşımı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, adil paylaşım konusuna değindi. Bakan Kılıç, "Gelirleri paylaşma noktasında çok hassas olmamız gerekmektedir. Rızkı ihtiyaç sahipleri ile paylaşırsak o zaman başarıya ulaşırız" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:15 - 18/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) ev sahipliğinde yapılan 5. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Kongrenin ana teması 'Adil Dünya Girişimi' olurken iş dünyasından ve siyaset dünyasından birçok kişi katılım gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç telekonferansla gençlere seslenirken, toplantıda MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar konuştu.



PAYLAŞIMLARDA HASSASİYET ÇAĞRISI


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Maddi gelirleri paylaşma noktasında çok hassas olmamız gerekmektedir. Çünkü biz bu paylaşımı, Allah'ın bize lütfetmiş olduğu maddi rızkı ihtiyaç sahipleri ile paylaşırsak o zaman başarıya ulaşırız” dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlik merkezlerinde başlattığı “Genç Girişimci” programına değinen Kılıç, “Genç girişimcilerimizin iş dünyasıyla çok daha yakın bir ilişki içerisinde geleceğe yürümesidir” diye konuştu.



GELECEĞİN ANAHTARI GENÇLER


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, MÜSİAD'ı diğer dernek ve oluşumlardan ayıranın, hassasiyetleri ve değerleri olduğunu söyledi. Çağlar, “Genç arkadaşlarımıza kapılarımız sonuna kadar açık. Kapıda bekletmeyiz, kapılarında bekleriz. Geleceğin anahtarı gençlerimiz” ifadelerini kullandı.



ADALET İÇİN GÜÇLÜ OLMALIYIZ


MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar ise Genç MÜSİAD üyelerinin dünyanın sorunlarının çoğunu omuzladığını belirterek, “Adaleti güçlü olmayanlar tesis edemez. Adaleti uygulayacak türde bir toplum oluşturmamız gerekir.


O gücü oluşturacak ilmi, irfanı, iktisadi-kültürel bilgi birikimini oluşturamazsanız bir yere varamazsınız. Kendi içinizde adaleti gözetmezseniz. Gençlerimiz iyi bir ilim tahsiline ve özverili çalışmalara yönelmelidir” açıklamasında bulundu.



80 patron 3,5 milyardan daha zengin


MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise dünyadaki en zengin 80 kişinin servetinin dünyanın en fakir yarısının servetine eşit olduğunu belirterek, MÜSİAD'ın gelir adaletsizliğini azaltacak farkındalığı insanlığın gözleri önüne sermeyi hedeflediğini anlattı. Olpak, "MÜSİAD insan ve adalet odaklı bir sisteme geçiş için çalışmaktadır" dedi. Bu arada Olpak önceki gün bazı basın organlarında yer alan MÜSİAD heyetinin CHP Genel Merkezi ziyaretine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, haberin yayınlanmasıyla ilgisi bulunanları kınadı.



Türkiye'de 30 milyona yakın genç var


Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, adaletsizliğin her türlüsüne karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirterek, Genç MÜSİAD'ın küresel adaletin tesisi için çalışacağını söyledi. Eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat da Türkiye'de 30 milyona yakın 30 yaş altı insan bulunduğunu belirterek, “Umudumuz gençlerimiz, onların performansı geleceğimizi belirleyecek. Türkiye ve İslam dünyası olarak gelişimimiz ve geleceğimiz buna bağlı” ifadelerini kullandı.





#Akif Çağatay Kılıç
#müsiad
#erol yarar
8 yıl önce