|

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Hedef 100 milyar dolar

Rusya ile ticaret hacminin eski günlerden daha fazla olması gerektiğini ifade ederken, "Devlet başkanlarımızın koyduğu vizyon 100 milyar dolarlık hedef mümkün. Daha çok çabalamamız lazım. Yapılacak çok iş var" dedi.

Yeni Şafak
15:08 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 15:21 - 24/10/2017 Salı
IHA
Dünya ekonomisinin, küresel kriz sonrasında oldukça yavaşladığını belirten Mehmet Şimşek, şuanda ise bir toparlanma sürecine girildiğini söyledi.
Dünya ekonomisinin, küresel kriz sonrasında oldukça yavaşladığını belirten Mehmet Şimşek, şuanda ise bir toparlanma sürecine girildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Antalya'da katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlarken Rusya ile ticaret ilişkilerine de değindi.

  • Şimşek, "2008 yılı Rusya, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağıydı. 38 milyar dolarlık ticaret hacmimiz vardı. Devlet başkanlarımızın koyduğu vizyon 100 milyar dolarlık hedef mümkün. Daha çok çabalamamız lazım. Yapılacak çok iş var. Yine zirvedeyken Rusya bizim en çok ithalat yaptığımız ülkeydi, 6’ncı büyük ihracat pazarımızdı. Ben inanıyorum ki Türkiye ve Rusya tekrar o dönemi yakalayacak" dedi.


Einstein örneği

Rus bir gazetecinin ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya ile Türkiye’ye yönelik başlattığı olumsuz algı kampanyalarıyla ilgili sorusuna ise Şimşek, Albert Einstein’ın ‘Ön yargıyı kırmak, atomu parçalamaktan daha zordur’ sözünden örnek vererek şunları söyledi:


#Mehmet Şimşek
#Rusya
#Ticaret
7 yıl önce