|

Başbakan Yıldırım: Karadeniz Güneydoğu'ya bağlanıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Kemaliye-Dutluca Yolu Temel Atma Töreni'nde konuştu. Bu yolun en önemli özelliğinin Karadeniz'le Güneydoğu'yu hatta Suriye ve Arap Yarımadası'na kadar birbirine bağladığını belirten Yıldırım "29 Ekim 2019'da burası bitecek" dedi.

Yeni Şafak
13:27 - 4/11/2017 Saturday
Güncelleme: 15:01 - 4/11/2017 Saturday
Yeni Şafak
​Başbakan Erzincan'da konuştu.
​Başbakan Erzincan'da konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Kemaliye-Dutluca Yolu Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Kemaliye ile Dutluca arasındaki 44 km'lik yol 22 km'ye düşüyor. Kemaliye'nin girişinden tünele girilecek tünel köprü tünel köprü ver elini Dutluca. Bu yolun en önemli özelliği şu: bu yol Karadeniz'le Güneydoğu'yu hatta Suriye ve Arap Yarımadası'na kadar birbirine bağlıyor. Bu yol açıldığında artık Karadeniz'den Güneye gidecek trafik Kemaliye üzerinden geçecek.

Son 15 yılda memlekette çok şey değişti. Bir Türkiye'yi 3 katına çıkardık. Yolları, havaalanlarını, hastaneleri, köprüleri, tünelleri yaptık. Vatanın milletin birliği kardeşliği için elimizde ne imkan varsa sonuna kadar kullanacağız.



"Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar avucunu yalasın"

Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar avucunu yalasın. Bu millet asla ve asla ne FETÖ'cülere, ne bölücülere ne de DEAŞ'çılara asla fırsat vermeyecek.

Erzincan'a son 15 yılda 9 milyar yatırım yaptık. Bu yatırımın 3'te 1'i ulaştırmaya ait. Uzaklar yakın oluyor.

Bizim laf yetiştirmeye vaktimiz yok. Türkiye'yi şikayet ediyorlar, Türkiye'de güvenlik yok diye. Bu millet hepimizin insan ülkesini şikayet eder mi?

#Binali Yıldırım
#Erzincan
7 years ago