|

Bayram için 42 bin sefer

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bayram tatilinde havayolunu tercih eden vatandaşlarımız için 25 Ağustos-4 Eylül döneminde 7 büyük havalimanından 42 bin 109 uçuş gerçekleştirilecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:26 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bayram için 42 bin sefer
Bayram için 42 bin sefer

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması ve sezonun son tatili niteliğini taşıması nedeniyle yolların önceki yıllara göre daha kalabalık olmasını beklediklerini belirtti. Bakan Arslan tedbirler kapsamında, “Havayolunu tercih eden vatandaşlarımız için 25 Ağustos-4 Eylül döneminde 7 büyük havalimanından 42 bin 109 uçuş gerçekleştirilecek” dedi. Bayram tatili süresince vatandaşların rahat seyahati için yol yapım, bakım ve tamirat çalışmalarının asgari seviyede tutulacağını dile getiren Arslan, “Bayramda tek isteğimiz var: trafik kurallarına uyun” şeklinde konuştu.

KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETSİZ

Bakan Ahmet Arslan, vatandaşların bütçelerine bir nebze katkı sağlamak amacıyla, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle otoyolların bayram süresince ücretsiz olacağını söyledi. Bakan Arslan, söz konusu köprü ve otoyollardan 30 Ağustos’tan 5 Eylül saat 07.00’ye kadar ücretsiz geçebileceğini sözlerine ekledi.


TREN SEFERİ DE ARTTI

Vatandaşlara daha rahat seyahat imkanı sunmak amacıyla TCDD Taşımacılık AŞ’ye bağlı Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına ilave seferler koyulduğunu belirten Bakan Arslan, “Buna göre 26 ve 31 Ağustos ile 4 Eylül’de Ankara’dan 08.45, Pendik’ten 18.45’te hareket edecek 6 ilave YHT seferi işletilecek. Bunlarla Ankara-İstanbul hattında 2 bin 454 kişilik ilave YHT yolcu kapasitesi sağlanacak” dedi.Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekiplerinin bayram boyunca çalışacağının altını çizdi.

  • 24 bini İstanbul merkezi
  • Havayolu şirketleri tarafından 25 Ağustos-4 Eylül’de 7 büyük havalimanında 42 bin 109 uçuş gerçekleştirileceğini dile getiren Arslan, “En yoğun uçak ve yolcu trafiği gerçekleşmesinin beklendiği Atatürk Havalimanı’ndan tatil boyunca 16 bin 568 uçak kalkıp-inecek. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bu sayı 7 bin 718, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ise 3 bin 708 olacak. Antalya Havalimanı’na aynı dönemde 8 bin 54 uçak kalkıp-inecek” dedi.

GİDECEĞİNİZ GÜZERGAHI KONTROL EDİN

Vatandaşların yola çıkmadan yol durumu hakkında KGM Yol Danışma biriminden bilgi almasını öneren Bakan Arslan, “Vatandaşımız ücretsiz Alo 159 hattından kapalı ve çalışma yapılan yollar hakkında bilgi alabilir. En uygun güzergahı bu hattan öğrenebilirler” uyarısında bulundu.

#Ahmet Arslan
#Bayram
#Uçak seferleri
7 yıl önce