|

Bayram sonrası gündem ekonomi

Bayram tatilinin ardından Türkiye'nin gündemi yine ekonomi olacak. Orta Vadeli Program’dan gelecek yıla ilişkin bütçe hazırlığına, KDV kanununun yenilenmesinden bakanlıkların 180 günlük icraat planlarına kadar bir dizi ekonomik konu başlığı yakından izlenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/09/2017 Pazar
Güncelleme: 01:04 - 3/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Bayram sonrası gündem ekonomi
​Bayram sonrası gündem ekonomi

Kurban Bayramı tatili sonrası Türkiye’nin gündeminde ekonomiyle ilgili konu başlıkları ağırlık kazanacak. Türkiye gündeminde; Orta Vadeli Program’dan (OVP) gelecek yıla ilişkin bütçe hazırlığına, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu’nun yenilenmesine ilişkin çalışmalardan AB ile Gümrük Birliğinin güncellenmesi görüşmelerine ve bakanlıkların 180 günlük icraat planlarına kadar bir dizi ekonomi başlığı ön plana çıkacak.

Bunlar arasında ilk sırayı, OVP ve 2018 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı hazırlıkları alacak. 1 Ekim’de açılacak TBMM’de 2018 Bütçesi görüşmelerine başlanması, Kalkınma Bakanlığınca da 2018-2020 dönemine ilişkin OVP hazırlıklarının tamamlanması öngörülüyor. Bunun yanında, sonbahar döneminde önemli ekonomik projelerinin gelişimi ve geldiği nokta değerlendirilecek.

SÜPER TEŞVİKLER
İZLENECEK

Örneğin kamuoyunda 'Süper teşvik' olarak da adlandırılan ve yatırımcıya birçok kalemde önemli teşvikler sunan sistem kapsamındaki projeler hayata geçirilirken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci petrokimya alanında da süper teşvik verileceğini açıklamıştı. İki otomobil modelinin Türkiye’de üretilmesine ilişkin şirketlerle görüşmeler sürdürülürken, bu sürecin sonbaharda tamamlanması öngörülüyor.

#Türkiye
#Nihat Zeybekci
#KDV
7 yıl önce