|

Bayramda 37 liraya tatil

Ramazan Bayramı ile yaz tatilinin iç içe geçmesi nedeniyle gelen yüksek tatil talebi, 2016’yı sıkıntılı geçiren turizm sektörünün yüzünü güldürdü.

Yeni Şafak
07:45 - 11/06/2017 Pazar
Güncelleme: 10:52 - 11/06/2017 Pazar
Diğer
Bugünden tatilini planlayanlar ekonomik olarak kârlı çıkacaklar.
Bugünden tatilini planlayanlar ekonomik olarak kârlı çıkacaklar.

Bu yıl 24 Haziran Cumartesi Arife günü ile birleşerek tatilcilere 4 günlük tatil olanağı sağlayacak Ramazan Bayramı’nın iç ve dış turizm açısından oldukça yoğun geçmesi bekleniyor. Akdeniz ve Ege bölgelerinin revaçta olduğunu dile getiren bir tatil satış sitesinin Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz “Bugünden tatilini planlayanlar ekonomik olarak kârlı çıkacaklardır. Çünkü okulların da kapanmasıyla birlikte Ramazan sonrasında tatile çıkmak isteyenlerin sayısı arttı. Şimdiden rezervasyon yaptıranlar, uygun fiyatlarla kendilerine en uygun tatili seçebilirler. Şu anda iki kişilik odada gecelik kişi başı Alanya’da 37 TL, Bodrum’da 44 TL, Belek’te ise 75 TL’den başlayan fiyatlarla bayram tatili satın almak mümkün. Beş yıldızlı otellerde de fiyatlar 280 TL’den başlıyor ancak kısa bir süre sonra bu fiyatları bulmak pek mümkün olmayabilir” dedi.


İTALYA VE İSPANYA REVAÇTA

Star'ın haberine göre, bayram tatilini yurt dışında geçirmek isteyenlerin de turlara yoğun ilgi gösterdiğini belirten bir tur firmasının Genel Müdürü Cenk Alptekin ise “Başta İtalya olmak üzere, İspanya, Benelüks, Orta Avrupa ve vizesiz Balkanlar turlarımız çok ilgi görüyor. Her zaman olduiğu gibi Balkan turları ve Yunan adaları da revaçta. Öte yandan uzaklara gitmeyi tercih edenler için Hong Kong, Phuket ve Singapur ve Maldivler’in yanı sıra New York, Washington ve Boston turlarına da ilgi yoğun. Yurt dışı turları kişi başı 149 ile 4 bin 399 Euro arasında fiyatlarla satılıyor” dedi.

KÜLTÜR TURU 399 İLE 999 TL

Bir başka tur şirketinin yetkilileri bayramda Türkiye ile karşılıklı olarak kimlikler ile seyahat olanağı getirilen Ukrayna’ya ilginin yoğun olduğunu söyledi. Öte yandan gemi seyahatlerinin de yoğun olduğu bilgisni veren tur firması yetkilileri “Aegean Queen ile vizesiz Yunan Adaları turları yine revaçta. Santorini, Mikonos ve Siros turları ilgi görüyor” dedi. Bununla birlikte kültür turları da bayramın gözdesi olurken, Eskişehir, Kapadokya, Doğu ve Batı Karadeniz’in olduğu turları kişi başı 399 ile 999 TL arasında değişiyor.

#Ramazan Bayramı
#Bayram tatili
#Ege
#Akdeniz
7 yıl önce