|

Bitcoin'i onlar mı yükseltiyor?

Ay başından beri değeri yüzde 96 artarak 19 bin dolar seviyesine yükselen kripto para Bitcoin’in akıl almaz yükselişi kafaları karıştırırken Bitcoin’in Kurucu Direktörü Jon Matonis'in açıklamaları akıllara ''Bitcoin'i Çinliler mi uçuruyor?'' sorusunu getirdi.

Yeni Şafak
09:49 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:12 - 9/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bitcoin'de Çin etkisi
Bitcoin'de Çin etkisi

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftasının konuğu olan Bitcoin’in Kurucu Direktörü Jon Matonis, Bitcoin ile ilgili paranın bir yanılgı olduğunu kendilerinin ise sadece 'kral çıplak' dediklerini belirterek, dolar ve euronun öneminin azalacağını ve 50 yıl içinde Euro gibi bir para biriminin kalmayacağını iddia etti.

BİTCOİN ÇİN'DE DEVLETE KARŞI KULLANILIYOR

Matonis, Bitcoin’in avantajlarına ilişkin olarak da şunları söyledi:

“Birey olarak varlıkları kendi kendine kontrol ediyorsun. Kimlik hırsızlığına ve mali gözetime karşı sizi koruyor.

  • Bitcoin Çin’de bu nedenle popüler. Sermaye hareketini engelleyen Çin devletine karşı özel ve tüzel kişiler kendi varlıklarını yurt dışına çıkarabiliyor. Sizi hacizlere karşı da koruyor.

Hollanda dünyanın belki en büyük ilk beş ülkesinden biri değil. Ama Hollanda kişi başına düşen Bitcoin kullanımında ilk beşte. Bitcoin’in iki önemli etki alanı daha olacak; muhtemelen artık rezerv bankacılık imkânsız olacak. İkincisi; vergiler ortadan kalkıyor diyemeyiz ama şeklen değişikliğe uğrayacak. Hükümetler gelir vergisi yerine tüketim vergisi, KDV üzerine odaklanacak."


#Bitcoin
#Çin
#Jon Matonis
6 yıl önce