|

Bu sene ihracatta seferberlik yılı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yılın ihracatta seferberlik yılı olduğunu söyleyerek, "Bu yıl ihracatta hedefimiz, 157,6 milyar dolar rakamını yakalamak ve onu aşmak" dedi.

Yeni Şafak
08:01 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 08:07 - 20/06/2017 Salı
AA
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İhracata dayalı büyümeyi önemsiyoruz" dedi.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İhracata dayalı büyümeyi önemsiyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TÜMSİAD) Geleneksel İftar Programı'nda "Kurla ilgili, büyüme ile ilgili her şey dediğimiz yere geliyor. '2016 büyümesi yüzde 2,5 ve üzeri olacak' dedik, yüzde 2,9 oldu. Bugün (ilk çeyrekte) elde ettiğimiz yüzde 5'lik büyümeyi de çok önceden söyledik." ifadelerini kullandı.

"Her yıl 1 milyon istihdam için yüzde 6 büyümek gerek"

Türkiye'nin her yıl bir milyon net istihdam yaratması gerektiğinin altını çizen Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bunu yapmak için her sene ortalama yüzde 5,5'in üzerinde, yüzde 6-7 civarında büyümeliyiz. Bizim acelemiz var. Biz geç kaldık. Bu büyümeyi yakalamalıyız. Bu büyümeyi yakalayacak yatırımlar için de yeterli sermayemiz yok. Bu yüzden ihracata dayalı büyümeyi önemsiyoruz. Türkiye, 2014'ü rekorla, 157,6 milyar dolarlık ihracatla kapatmıştı. Sonra 142 milyar dolara kadar düştü. Bu sene ihracatta bir seferberlik yılı olacak. Bu yıl ihracatta hedefimiz, 157,6 milyar dolar rakamını yakalamak ve onu aşmak."

#Büyüme
#İstihdam
#Nihat Zeybekci
#İhracat
#Ekonomi
7 yıl önce