|

Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti açıklandı

Başbakan Binali Yıldırım gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 18 Mart'ta temelinin atılacağını söyleyen Yıldırım "Geçiş ücreti 15 euro + KDV olarak belirlendi. Maliyetle birlikte gelecek ama oldukça büyük bir proje. 10 milyar lirayı bulur diye düşünüyoruz" dedi.

Yeni Şafak
15:57 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 16:48 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücretini 15 Euro + KDV olarak açıkladı.
Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücretini 15 Euro + KDV olarak açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım gündeme ilişkin açıklamalarda buludu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Çanakkale Köprüsü 2023 metre olacak. Viyadüklerle topladığımızda 5.169 metrelik bir uzunluğa erişiyor. Köprü viyadük şeklinde bir geçiş oluyor. 100 kilometrelik bir de otoyol var.



Ağırlıklı kısmı Gelibolu tarafından başlayıp Malkara'ya kadar devam eden oradan da İstanbul yoluna katılan bir otoyol. Buradan Havza üzerinden Edirne'ye uzanan bölünmüş yolu bulunuyor. Bir taraftan Gelibolu'dan Lapseki'ye geçiyor. Bir kolu Çanakkale'ye bir kolu da Bandırma İzmir yoluna geçiyor. Çanakkale'den diğer tarafı Bandırma üzerinden Bursa Manisa ve diğer illere gidiyor.



İnşallah ihalesi gerçekleşecek. Ve yapımına başlanacak. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Yaklaşık 5 yıl olarak öngörülüyor yapımı. 18 Mart Çanakkale törenlerinde temel atmayı hedefliyoruz.



  • Geçiş ücreti 15 euro + KDV olarak belirlendi. Maliyetle birlikte gelecek ama oldukça büyük bir proje. 10 milyar lirayı bulur diye düşünüyoruz. Yıllardır konuşulan bir projedir. Son 50 yıldır konuşulan bir projedir. Nihayet bunu da yapmak bizlere nasip olur diye düşünüyoruz. Yarın ihale ilanına çıkıyoruz, 26 Ocak'a teklifler toplanacak. Aksilik olmazsa 18 Mart'ta da ilk kazmayı vuracağız.

İhale ilanına yarın çıkılacak


Çanakkale 1915 Köprüsü için ihale ilanına yarın çıkılacak. Köprü ihalesiyle ilgili yurt içinde ve dışında ilgilenen firmalar bulunuyor. Yapım süresi dahil işletme süresini en az veren seçilecek, süre yarıştırılacak. Süreyi en kısa yapım dahil veren teklif kazanacak.



5 dakikada geçiş


Türkiye böyle büyük projeleri yapan ender ülkelerden biri. Türkiye ekonomisi üzerine çeşitli hikayeler yazmaya çalışanlar gerçeği görürler. Köprüden geçiş süresi 5 dakika gibi kısa bir süre olacak.



Bahçeli'nin sözlerini değerlendirmek doğru olmaz. Bahçeli'nin açıklamaları ümit vericidir, olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız. Bizim halkımıza vaadimiz anayasayı hazırlayıp Meclis'e sunmaktır. Sayın Kılıçdaroğlu ile de gereğinde görüşürüz.


#Binali Yıldırım
#Çanakkale Köprüsü
#1915
8 yıl önce