|

Çankırı’dan 22 ülkeye akü

Çankırı’da 100 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve yıl başında üretime başlayan akü fabrikasından 22 ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor. Fabrikanın Genel Müdürü Hulki Büyükkalender, “Şu an yıllık üretim kapasitemiz 3 milyon 500 bin adet. Hedefimiz ise 10 yıl içinde 10 milyon adet kapasiteye ulaşmak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:39 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Çankırı’dan 22 ülkeye akü
​Çankırı’dan 22 ülkeye akü

Çankırı’da yıl başında üretime geçen akü fabrikasından 22 ülkeye ihracat yapılıyor. Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve 422 bin metrekare açık, 125 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika, sıfır atıkla üretim yapmasıyla da dikkati çekiyor. Fabrikanın Genel Müdürü Hulki Büyükkalender, yaptığı açıklamada, Çankırı’dan bir dünya markasının doğacağını söyledi.

HEDEF AB BİRİNCİLİĞİ

Firma olarak otomotiv yan sanayisinde faaliyete geçtikleri günden itibaren büyük çalışmalara imza attıklarını belirten Büyükkalender, “Şu an yıllık üretim kapasitemiz 3 milyon 500 bin adet. Hedefimiz ise 10 yıl içinde 10 milyon adet kapasiteye ulaşmak. Avrupa’nın en büyüklerinden biri olacağız. Bir Türk markası, bir Çankırı markası olarak dünya yollarındayız” dedi. Fabrikanın 100 milyon dolarlık yatırımla kurulduğuna dikkati çeken Büyükkalender, şunları kaydetti: “Çevreye duyarlılığı, iş sağlığı ve güvenliğine verdiği önemle örnek gösterilen fabrika, otomasyon seviyesi ve robot uygulamalarıyla da ‘Sanayi 4.0’ dönemine yaraşır yatırım olarak nitelendiriliyor. Kullanılan teknolojiyi sadece Kore ve Amerika’da görmek mümkün. Sadece binek araçlar için değil, ağır hizmet araçları, marina araçları için de akü üretiliyor."

#Çankırı
#Hulki Büyükkalender
7 yıl önce