|

Canlı balıklar uçakla taşındı

Türkiye’den Umman’a ihraç edilen 1,2 milyon adet canlı balık uçakla taşındı. Muğla’da üretilen kültür balıklarının İzmir Havalimanı’ndan Umman’a yolcuğu 36 saatlik operasyonla tamamlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2017 Pazar
Güncelleme: 05:31 - 25/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Canlı balıklar uçakla taşındı
​Canlı balıklar uçakla taşındı

Taze ve donmuş ürünlerle kültür balığı ihracatını artıran Türkiye’den Umman’a, uçakla 500 bin dolar değerinde canlı yavru balık gönderildi. Muğla Milas'ta bulunan kara kuluçkahanelerinde 4 ay boyunca büyütülen yaklaşık 1,2 milyon adet yavru çipura, 36 saatlik bir çalışmayla Umman'a ulaştırıldı.

HER BİRİ 2 GRAMLIK

Milas’tan karayoluyla İzmir Adnan Menderes Havalimana getirilen yavru balıklar, hava kargoyla Umman’a götürüldü. Her birinde 2 gramlık yaklaşık 16 bin yavru balığın bulunduğu özel plastikten yapılan kutular, suyun oksijen değerlerinin düşmemesi için oksijen tüpleriyle desteklenerek uçağa yüklendi. Kargo uçağına büyük dikkatle yerleştirilen 80 plastik kutu, havada yaşanabilecek türbülanslara karşı sıkıca bağlandı. Umman’da da havalimanının ardından karayoluyla limana taşınan yavru balıklar, 3 saatlik bir yolculuğun ardından Hint Okyanusu’nda kurulu balık üretim çiftliğinde tekrar suyla buluştu.


KÖRFEZDE TREND

Firmanın Kuluçkahaneler ve Yurt Dışı Yatırımlar Müdürü Serkan Ilgaz, kültür balıkçılığı üretimi konusunda Türkiye’nin Yunanistan’ı geride bıraktığını, çipura ve levrekte “en büyük” konumunda bulunduğunu söyledi. Özellikle Körfez ülkelerinde canlı balık trendinin başladığını belirten Ilgaz, “Bu yavru balıkları orada büyütüp pazara sunacaklar. Bu tesisler için yavru ihraç etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

#Canlı balık
#Umman
#Ticaret
7 yıl önce