|

Çeyrek altında ezber bozan yorum

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu "Erken seçim hükümetinin kurulmasının gecikmesi halinde dövizin artışına bağlı olarak çeyrek altının 200 liraya yükselmesini bekliyoruz" dedi.

Yeni Şafak
17:12 - 20/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:14 - 20/08/2015 Perşembe
AA

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, erken seçim hükümetinin kurulmasının gecikmesi halinde dövizin artışına bağlı olarak çeyrek altının 200 liraya yükselmesini beklediklerini belirtti.



Döviz kurlarındaki artışın altın fiyatlarını yükselttiğine dikkati çeken Çavuşculu, çeyrek altının fiyatının 10 günde 16 lira, yarım altının 32 lira, tam altının ise 64 lira arttığını kaydetti.



Erken seçim hükümetinin kurulmasının gecikmesi halinde dövizin değer kazanmasına bağlı olarak çeyrek altının 200 liraya kadar yükselebileceğini ifade eden Çavuşculu, "Bu durum biz kuyumcuları tedirgin ediyor. Hükümetin bir an önce kurulmasını ve altın fiyatlarının normal seyrine dönmesini istiyoruz" dedi.



Çavuşculu, düğün sezonunun da olması dolayısıyla çeyrek altın ve işçiliği olmayan bilezik satışlarının arttığını belirtti.


#Çeyrek altın
#Ankara
#Altın
9 yıl önce