|

Çiftçiler için bugün son gün!

Kaçak elektrik kullanımındaki yüksek oran nedeniyle Güneydoğu’ya yönelik yeni bir önlem paketi hazırlandı. Buna göre sayaç taktırmak için müracaat etmeyen çiftçilere enerji verilmeyecek. Sayaç taktırarak kayıtlı kullanıma geçen çiftçi ise indirim kampanyasından yararlanacak. Sayaç taktırmayan çiftçinin elektriği bugün kesilecek.

Yeni Şafak
12:08 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:18 - 18/04/2016 Pazartesi
IHA

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde neredeyse yüzde 90 oranında kayıt dışı elektrik ile tarımsal sulama yapan çiftçilerin kullandıkları trafolara sayaç taktırdığında yapılan son derece cazip indirim kampanyasından yararlanacağını belirtti.



Tarımsal sulama mevsiminin başlaması ile neredeyse tümü kayıt dışı olan kullanılan elektrik tüketiminin artacağı bildirildi. Sık sık kesinti yaşanmasına neden olan bu durum yüzünden, kaliteli elektrik enerjisi alınamadığını belirten Dicle Elektrik DağıtımGenel Müdürü Murat Karagüzel, “Bu durumdan sadece tarımsal sulama yapan çiftçilerimiz değil, küçük ve orta ölçekli sanayi, imalatçılar, esnaf ve meskenler de olumsuz yönde etkilenmektedir" dedi.



"Sayacı taktır israftan kurtul"


Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde yaklaşık 20 binin üstünde trafoya sayaç takılması beklendiğini kaydederek, "Tarımsal sulama yapan ve bunun için elektrik kullanan çiftçilerin sayaçlarını değiştirmesi ile yüzde 90'ın üzerinde olan kayıt dışı kullanım düşecek. Böylece israftan kurtulacak, ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacak. Elektrik daha kaliteli hale gelecek. Kesintiler azalacak" diye konuştu.



Tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçilerin son derece memnun olduğunu belirten Karagüzel, “Ülke ekonomisine sağlanacak katkının yanı sıra kayıp kaçak oranlarında da düşüş gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.



"Sayaç taktırmayanın elektriği 18 Nisan'da kesilecek"


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapılan geniş katılımlı toplantıda alınan karar gereği sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriklerinin kesileceği belirtildi. Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde binlerce çiftçiye birer mektup gönderilerek, varılan mutabakat gereği 18 Nisan'a kadar sayaç taktırmalarının istediklerini belirtti. Bu tarihe kadar müracaat etmeyen çiftçilere enerji verilmeyeceği özellikle belirtildi. Diğer taraftan tarımsal sulama müşterilerine takılacak sayaçlar için bir bedel talep edilmeyeceği vurgulandı.

#sayaç
#taktırmayan
#çiftçi
#elektrik
#enerji
#kesilecek
#kaçak
#Güneydoğu Anadolu
8 yıl önce