|

Çin ile yenilenebilir enerji köprüsü

Türkiye'nin yenilenebilir enerjidi atılımlarını yakından takip eden Çinli firmalar da rüzgar, güneş, jeotermal ve biyokütlede yatırım fırsatlarını ilgiyle izliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:53 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başkonsolos Ni Xiaojing, ENSİA yönetiminin kendilerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, en kısa sürede iade-i ziyarette bulunacaklarını söyledi
Başkonsolos Ni Xiaojing, ENSİA yönetiminin kendilerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, en kısa sürede iade-i ziyarette bulunacaklarını söyledi

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) Başkanı Hüseyin Vatansever ve yönetim kurulu üyeleri, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Vekili Ni Xiaojing’i ziyaret ederek, Türkiye ve İzmir’in yenilenebilir enerji kaynaklarındaki potansiyeli hakkında bilgi verdi.

ÇİN HÜKÜMETİ DESTEKLİ

Türkiye’nin temiz enerji kaynaklarını çok geç keşfeden bir ülke olmasına rağmen son 10 yılda yapılan yatırımlarla dünyanın dikkatini çektiğini vurgulayan Vatansever, Çinli firmaların özellikle temiz enerji yatırımlarına ilgi göstermelerini memnuniyetle izlediklerini söyledi. Vatansever, İzmir’in 4 bin 400 megavat kurulu gücü ile Türkiye’nin en fazla enerji üretilen şehri olduğunu, bu kapasitenin yaklaşık üçte birine karşılık gelen bin 234 megavatınının rüzgar enerji santralleri (RES) ile elde edildiğini kaydetti. Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Vekili Ni Xiaojing ise, İzmir’deki yatırım olanaklarını dikkatle izlediklerini belirterek, ENSİA’nın çalışmalarına her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını dile getirdi. Ülkesinin yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüşümü desteklediği bilgisini veren Xiaojing, “Özellikle güneş enerjisinde Türkiye’nin çok büyük potansiyel taşıdığını biliyoruz" dedi.

#Çin
#Ni Xiaojing
#Türkiye
#Hüseyin Vatansever
7 yıl önce