|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyümemize kim engel olabilir?

Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Geçtiğimiz 15 yılda 3 kat büyüyen Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına kim engel olabilir ki? Bize büyüyemez diyorlar ama bakın Türkiye büyümeye devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
14:29 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:34 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Konya'da konuştu.
Cumhurbaşkanı Konya'da konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

16 Nisan halk oylamasında yüzde 73'lük "Evet" oranıyla büyük, güçlü, müreffeh Türkiye mücadelemizde büyük destek veren Konyalı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde yeni bir hedef var. 2019'da yapılacak seçimlerde tarihi bir netice bekliyorum. Ülkemizin her yerden kuşatıldığı bir dönemde üzerimize oynanan oyunları ancak bu şekilde bozabiliriz.

  • Bugünkü toplu açılış törenimizde 1,5 milyarlık yatırıma imza atıyoruz. Bakanlıklarımız Konya'yı bu yatırımlarla şenlendirirken, belediyelerimiz de koşuşturuyor. Belediyelerimiz birbiriyle hayırda yarışıyor.

Geçtiğimiz 15 yılda Konya'yı nereden nereye getirdiğimizin en büyük şahidi sizlersiniz. Tüm alanlarda Konya'yı geleceğe hazırlamak için yaptığımız yatırımları kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz.

Konya'da da şehir büyüdükçe trafik konusunda sıkıntılar oluşuyor. Yapılması gereken yatırımların hepsinin farkındayız. İnşallah hem ilgili bakanlıklarımız hem de belediyelerimiz 2023 için proje üretmeye ve bunları hayata geçirmeye devam edeceklerdir. Takipçisi olacağım.

Novi Pazar'ı hatırlattı

Geçmişimizi çok iyi bilmemiz lazım. 1923 yılı bizim binlerce yıllık kadim tarihimizde yeni bir ayağa kalkış dönemidir. Onun öncesinde koskoca bir medeniyet birikimimiz vardır.

Geçen hafta Sırbistan'a gittim. Sırbistan Cumhurbaşkanıyla Novi Pazar'a gittik oradaki coşku...Aman Allah'ım...Sırbistan'da Sancak'ta bize olan ilgi alaka unutulur gibi değil. Çünkü orada tarihin bir kaydı var.

  • Türk milletinin yeniden gücünün farkına varmış olmasına adeta birileri kudurmuş durumda. Türk milleti kardeşleri ile birlikte yeniden kurulan dünyada hakettiği yeri almanın kararlılığı içindedir. Kadınıyla erkeğiyle bu kararlılığı ortaya koymamız lazım.
"Büyümemize kim engel olabilir?"

Türkiye'nin dirilişinden rahatsız olanlar terör örgütleriyle elele verip bizi yeniden dar gömleğe sığdırmaya çalışıyorlar. Biz kükreyen bir milletiz. Türkiye Irak'ta, Suriye'de, Somali'de, Afrika'da , Balkanlar'da ne işin var diyenlere sormak lazım. Asıl sizin ne işiniz var. Biz dertliyiz, bizim tüm bu coğrafyalarla tarihi ve insani bağlantılarımız var.

Ordan havan topları bize gelecek, benim şehidim olacak sonra ne işiniz var? Yok öyle birşey... Kendi vatandaşlarının güvenliği uğruna dünyayı kana bulayanlar iş bizim vatandaşlarımızın güvenliğine geldiğinde sınırları değiştiriyorlar. İnsan hakları hukuk onlarda başka bizde başka uygulanıyor.

  • Artık bizim de silahlı insansız uçaklarımız var. Artık acaba verirler mi demiyoruz. Kötü komşu artık bizi ev sahibi yaptı.
Başbakan Yıldırım: 1 milyar 400 milyon liralık yatırım

Başbakan Binali Yıldırım, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Toplam tutarı 1 milyar 400 milyon olan 50 adet projenin açılışı için birlikteyiz. Bu eserler Konya'ya hayırlı uğurlu olsun. Açılışı yapılan projelerin içinde sağlık yatırımları, okullar var, hastaneler, üniversiteler var...Konya'nın ihtiyacı olan her türlü hizmet var.

Konya'yı marka şehir yapmak için 15 yıldır durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Konya bizim baş tacımız. Konya'da neler yaptıklarımızı anlatmaya zaman yetmez. 15 yılda Konya'ya 40 milyar lira yatırım yaptık. Sizlere bu zamana kadar ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik.

  • Çevre yolunun da yapımına başladık. Bu yıl sonunda Karaman yolu bağlanmış olacak. Tınaztepe Tünelleri de yapılıyor. Hayırlı uğurlu olsun. 15 yılda 19'u hastane olmak üzere 74 sağlık tesisini yaptık hizmete aldık. Buna ilaveten dev bir şehir hastanesini Karatay'da Konya'ya kazandırıyoruz. İnşallah Aralık ayında merkezde 600 yataklı numune hastanesini yaparak açılışa hazır hale getireceğiz. Necmettin Erbakan Üniversite Hastanesi'ni de 2018'de tamamlamış olacağız.

55 bin metrekare alana sahip YHT garının temelini atmıştık. Önümüzdeki sene Konya YHT Garı'nı da tamamlamış olacağız. Konya-Karaman YHT'yi de önümüzdeki sene açıyoruz.


#Binali Yıldırım
#Konya
7 yıl önce