|

Deklarasyona destek

Bir grup milletvekili tarafından hazırlanan deklarasyonu İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş, Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi çabası olarak yorumladı.

Yeni Şafak
00:00 - 27/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 22:23 - 4/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Anayasa değişikliği ile ilgili olarak bir grup milletvekili tarafından hazırlanan deklarasyona, iş dünyasından da destek geldi. İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) aylık meclis toplantısına katılan İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş, deklarasyonu Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi çabasının herkesin paylaştığı bir özlem olduğunu vurguladı.



Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin içinde bulunduğu zor dönemde TBMM tarafından ele alınmasını olumlu karşıladığını kaydeden Eriş, "Siyasetten hepimiz şikayetçiyiz ama hepimizin de çıkış yolu ancak siyasetten geçer" dedi.



Türkiye mali destek istemeli


İSO Meclis Üyesi Okan Oğuz ise ise milletvekillerin bu uyarısına genel başkanların kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi. Oğuz, 11 Eylül'ün dünya tarihinde bir başlangıç olduğunu belirterek, ekonomik ve siyasi sıkıntıları beraberinde getirecek bir savaş tehlikesi yaşandığını ifade etti. Türkiye'nin zaten bıçak sırtında seyreden bir ekonomisi olduğunu vurgulayan Oğuz, "Herşeyden önce hem topluma güven veren, hem de dünyaya Türkiye gerçeklerini anlatacak, yeni bir hükümet oluşumuna ihtiyaç var" dedi.



Bu arada toplantı salonunda, bir cinayete kurban giden işadamı Üzeyir Garih'in devamlı oturduğu koltuğun boş bırakıldığı dikkat çekti.



BORSA BEKLEMEDE


Dış borsalardaki dalgalanmayla ilişkisini kesen İMKB, önceki günkü Hazine ihalesinin olumlu sonucu ve Anayasa değişikliğinin hızlı onaylanmasına karşılık, beklemekle günü geçirdi. Ulusal 100 Endeksi 150 puanlık bir aralıkta dalgalanırken, günü yüzde 1,55 gerilemeyle 7.477 puan düzeyinden kapattı. İşlem hacminin son derece sığ olduğu gözlenirken, toplam hacim 105,1 trilyon lirada kaldı. Uzmanlar ABD'nin yapacağı misillemeye yönelik beklentilerin endekste yukarı yönlü hareketi önlediği görüşündeler.


#İstanbul Sanayi Odası
#İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş
#Deklarasyon
23 yıl önce