|

Dolara isyan sürüyor

Dolara karşı verilen mücadeleye iş dünyasınan desteği artıyor. MÜSİAD, İstanbul Ticaret Odası ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası dün yaptıkları açıklamalarla milli mesele haline gelen kampanyaya destek verdi. Nata Holding ise sahibi olduğu üç AVM'deki kira sözleşmelerini TL'ye çevirme kararı aldığını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:59 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dolarınızı bozun' çağrısına destek çığ gibi büyüyor. Ülke genelinde yapılan TL kampanyalarına iş adamlarının desteği artarak sürüyor. Oda, borsa ve iş adamları derneklerinin TL'ye dönüş kararlarına dün yenileri eklendi. İstanbul Ticaret Odası (İTO), Oda'nın ve iştiraklerinin yurtiçi alımlarında sözleşmelerini sadece TL ile gerçekleştirme kararı aldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, TL'nin tıpkı bayrak gibi milli beraberliğin sembolü, insanların alın terinin karşılığı olduğunu, bu hassasiyeti dikkate alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TL kullanımı çağrısını sonuna kadar desteklediklerini belirtti.



ASIL REZERVİMİZ 78 MİLYONUN ALIN TERİ


Çağlar, “TL'nin arkasındaki asıl rezerv 78 milyonun alın teridir. O alın terinin bir damlasının bile boşa gitmesine izin vermeyeceğiz. Reel sektörü destekleyecek tedbirleri bir an önce hayata geçirirken, yerli üretimimizi milli paramızla gerçekleştirmek, tüketim ve tasarrufumuzu da TL ile yapmaktan başka yolumuz yok” dedi. İTO üyelerinin bundan sonra yapacakları kontratlar için de olumlu bir örnek teşkil etmesi dileyen Çağlar, “TL'ye sahip çıkmak bugün her zamankinden daha önemli. Egemenliğimizin sembolü olan TL'yi itibarsızlaştırmak isteyenlere karşı durmak, bayrağımızı korumakla eş değerdir” diye konşutu.



DÖVİZE HAYIR TL'YE EVET


MÜSİAD ise 11 bini aşkın üyesi ve onların temsil ettiği 60 bin üye işletmesini TL kampanyasına destek olmaya çağırdı. MÜSİAD'ın Dövize “Hayır”, TL'ye “Evet” dediğini belirten Genel Başkan Nail Olpak, dövizin bugünkü durumuna küresel dalgalanmaların yanı sıra belirgin bir manipülatif hareketin de sebep olduğunu ve bu durumdan TL'nin kazanacağı değerle çıkılacağının altını çizdi.



TL İLE DIŞ TİCARET ŞART


Bursa TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise Oda'nın bir geleneği olarak mevduat ağırlığını uzun zamandır TL'de tuttuklarını belirterek, döviz varlıklarını da Türk Lirası'na çevirdiklerini açıkladı. Burkay, “Yerel paranın dış ticaretteki ağırlığını da arttıralım” dedi.



Üç AVM'si ile liraya döndü


Kurların yükselmesiyle sıkıntıya düşen Alışveriş Merkezleri'ndeki mağazaların, 'kiraları TL ile ödeyelim” çağrısı karşılık bulmaya başladı. Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, amacıyla dövizle yapılan kira sözleşmelerini Türk lirasına dönüştürme kararı aldıklarını bildirdi.



EKONOMİYE KATKI İÇİN


Aldıkları kararla Türkiye ekonomisine katkı sağlaması temennisinde bulunan Tanık, bu kararlarının kiralaması yeni başlamış AVM projelerini de kapsadığını belirterek, "Birlik ve beraberliğimiz her zamankinden daha önemli” dedi. Nata Holding'in Ankara'da bulunan 3 AVM'sinde 520'yi aşkın mağaza faaliyet gösteriyor. Antaras AVM'de 200, Nata Delta AVM'de 210, Vega AVM'de ise 110'a yakın mağazanın faaliyet gösreeceği alan bulunuyor.



#MÜSİAD
#Dolar
7 yıl önce