|

‘Dost CEO’larla Türkiye tanıtımı

Küresel şirketlerin üst yöneticilerinin (CEO) Türkiye’yi anlattığı “Türkiye İmaj Kampanyası”nın tanıtımına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Dostlarımızın kendi dilleriyle, halleriyle, sempatik tavırlarıyla, anlatımlarıyla Türkiye’yi anlatmaya başladıkları bir süreç yaşayacağız” dedi. Kampanya ilk etapta dünyada önde gelen 7 merkezdeki medya mecralarında olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 06:46 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
‘Dost CEO’larla Türkiye tanıtımı
‘Dost CEO’larla Türkiye tanıtımı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla, “Sizde Türkiye'ye gelin, kendi hikayenizi keşfedin” sloganıyla küresel şirketlerin üst yöneticilerinin (CEO) Türkiye'yi anlattığı “Türkiye İmaj Kampanyası”nın tanıtımı gerçekleşti. Kampanyanın bazı nedenlerle birkaç ay geciktiğini belirten Zeybekci, “Ancak geldiğimiz noktada dostlarımızın kendi dilleriyle, halleriyle, sempatik tavırlarıyla, anlatımlarıyla Türkiye'yi anlatmaya başladıkları bir süreç yaşayacağız” ifadesini kullandı. Kampanyanın başka alanlarda da devam edeceğini bildiren Zeybekci, yurt dışındaki dostlarına “Gelin Türkiye'yi siz kendiniz keşfedin” diyeceklerini söyledi. Verilen bilgiye göre, kampanya kapsamında, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticilerinin Türkiye'ye ilişkin görüşlerini paylaştığı reklam filmi, yurt içi ve dışında gösterilecek. Yöneticilerin Türkiye'ye yatırımı tavsiye ettiği reklam filmleri ilk etapta Almanya, ABD, Rusya, İngiltere'nin yanı sıra Fransa, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yayınlanacak.



MARTTA İHRACAT REKORU BEKLENİYOR


Bu yıl ihracata yoğunlaştıklarını ve seferberlik başlattıklarını ifade eden Zeybekci, mart ayı için ihracat rekoru gelebileceğini bildirdi. Dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemine sahip olduklarını vurgulayan Zeybekci, yatırımcılarla her şeyi konuşma ve beraber karar verme yetkisine sahip olduklarını söyledi. Türkiye İmaj Kampanyası'nın ilk anda dünyada 7 merkezde başlayacağını, devamının geleceğini bildiren Zeybekci, önce TV'ler, sonra gazeteler, dergiler, sosyal ve dijital medyada kampanya düzenleneceğini, şehir meydanlarında da kampanyayı göstereceklerini anlattı.



TOPYEKUN SEFERBERLİK


Türkiye İmaj Kampanyası'nda bir sonraki adımlarının geleceğini bildiren Zeybekci, şöyle devam etti: “Dünyayı, dünyadaki önemli aktörleri Türkiye'ye çağıracağız. İş dünyasındaki, medya alanındaki... Türkiye'de her şeyi elle tutup gözle görmelerini sağlayacağız. Sonra arkası da var. Dediğim gibi, topyekun bir seferberliğe başlıyoruz. Hükümet olarak böyle bir seferberliği bugüne kadar fiili olarak yaptık. Bütün bakanlarımız, gittiğimiz her yerde Türkiye'yi anlatmaya çalıştık. Dostlarımıza dostlarını, müttefiklerini anlatmaya çalıştık. Israrla da devam edeceğiz. Dostlarımızı şu anda bir şekilde etkileyip, onları farklı şekilde yönlendiren terör örgütlerinin etkisinden kurtarmaya çalışacağız. Gelecekle ilgili hayallerimizi ve planlarımızı yeniden kurmaya çalışacağız.”



Güven ve kazanç vurgulanacak


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, Türkiye İmaj Kampanyası'nın Türkiye'nin ekonomik gücünün yanı sıra dünyada nasıl algılandığının da önemli olduğu için hazırlandığını vurguladı. Mete, “Biz bugün burada bizi algı oyunlarıyla yıpratmaya çalışanlara inat, küresel bir kampanyaya başlıyoruz. 'Türkiye'ye güven olmaz' diyenlere inat, 'Türkiye'ye güveniyoruz' diyoruz. 'Türkiye'de ekonomi çöktü' diyenlere inat, 'işlerimiz yolunda, büyümeye devam' diyoruz. Türkiye'ye yatırım yapanlar hep kazandı. Bugün Türkiye'ye yatırım yapanlar yarının kazananları olacak” ifadelerini kullandı.



Dev şirketlerin Ceo'ları anlattı


Kampanya kapsamında hazırlanan reklam filminde yer alan Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Colman Deegan, “Vodafone Türkiye'de olmaktan çok mutlu” ifadesini kullanırken, BNP Paribas Başkan Yardımcısı Jean Paul Sabet ise “Türkiye'de yaptığımız yatırımdan oldukça memnunuz” diye konuşuyor. Toyota Türkiye CEO'su Hiroshi Kato, Türk halkının sıcakkanlı ve misafirperver olduğuna işaret ediyor. Hyundai Assan Başkanı Mong Hyun Yoon, yüksek potansiyele sahip Türkiye'nin birleştirici ve ahenkli bir ülke olduğunu belirtirken, Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı Harm Goossens de, “Her şeyden önce 100 seneyi aşkın zamandır buradayız. Kesinlikle bir 100 yıl daha burada olacağız” ifadelerini kullanıyor. Kampanyadaki diğer isimler ise şöyle: “Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Fabrizio Guidi, Novartis Türkiye Ülke Başkanı Peter Catalino, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, AXA Grup CEO'su Guillaume Lejeune, Sberbank Üst Yöneticisi Herman Gref, Ford Başkanı ve Üst Yöneticisi Mark Fields, FCA Grup CEO'su Sergio Marchionne, Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Felix Allemann.”













#Küresel şirketler
#Ekonomi Bakanı
#Nihat Zeybekci
7 yıl önce