|

Dünya Çin’den alırken biz Çin’e satıyoruz

Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akçen, "Çin ağırlıklı olmak üzere Kamboçya ve Filipinler gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Dünya, malı Çin’den alırken, biz Çin’e mal satıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
16:48 - 28/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:00 - 28/03/2016 Pazartesi
AA

Manisa'da yapı ve ısı sektöründe faaliyet gösteren birçok şirketi bünyesinde bulunduran Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, ihracatta Asya pasifik ülkelerine yöneldiklerini belirterek, "Çin ağırlıklı olmak üzere Kamboçya ve Filipinler gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Dünya, Çin'den alırken, biz Çin'e satıyoruz." dedi.


Akçen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bünyelerinde faaliyet gösteren 20 şirkette yaklaşık 5 bin kişinin çalıştığını belirtti.


Ürettikleri malları 70 ülkeye ihraç ettiklerini kaydeden Akçen, son dönemlerde özellikle Avrupa ülkelerinde krizler nedeniyle yeni pazarlara yöneldiklerini bunun için de Asya pasifik ülkelerine ihracat yaptıklarını söyledi.


Kriz dönemlerinde hep büyüdüklerini vurgulayan Akçen, şöyle konuştu:


"Çin ağırlıklı olmak üzere Kamboçya ve Filipinler gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Dünya, malı Çin'den alırken, biz Çin'e mal satıyoruz. Sattığımız ürünlerin her aşamasındaki parçaları yüzde yüz Türk yapımıdır. Topluluk başkanımızın bir sözü vardı: 'Biz krizlerde hep büyürüz.' Ülkemizde de hafif bir kriz oldu. Biz yine de yatırım yapmaya devam ediyoruz. Var olan yerlerimizi daha da büyütüyoruz. Daha çok insan çalışacak, daha yeni ürünler yapacağız. Artık sığmıyoruz. Sıkıntılı zamanda bile satışlarımız gayet iyi."


Akçen, ürettiklerinin yüzde 60'ının iç pazarda tüketildiğine işaret ederek, özel tasarımlı armatür, ısıtma, kombi gibi sanayi ürünleri ihraç ettiklerini sözlerine ekledi.

#Elginkan Topluluğu ve Elginkan Vakfı Başkanı Gaye Akçen
#İhracat
#manisa
8 yıl önce