|

Dünya otomotiv sektörü Paris zirvesinde buluştu

26 ülkeden 400'e yakın markanın katıldığı Paris Motor Show, firmaların sergileyeceği 100 yeni model sayesinde 1,5 milyon otomobilseverin uğrak yeri olmayı hedefliyor

Harun Bahçıvan
00:00 - 2/10/2006 Pazartesi
Güncelleme: 22:51 - 1/10/2006 Pazar
Yeni Şafak
Dünya otomotiv sektörü Paris zirvesinde buluştu
Dünya otomotiv sektörü Paris zirvesinde buluştu

Paris 2006 Otomobil Fuarı 26 ülkeden 376 markayı Fransa'da buluşturdu. Değişik firmaların 100'e yakın yeni ürününü sergilediği fuara bu yıl Çin markaları da ilk defa katıldı. Sektörün en önemli buluşması sayılar Paris Fuarı'nı ilk 2 günde 11 bin gazetecinin ziyaret etti. 15 Ekim'de kapanacak olan fuarı, 1,5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

İlk defa su fuarda boy gösteren modeller arasında sınırlı sayıda üretilecek Alfa Romeo 8C Compotizione, gelecek yıl Türkiye'de de satılması planlanan Audi R8, Peugeot 908RC, Citroen C4 Picasso, BMW M6 Cabriolet, Chrysler Sebring, yeni Honda CRV, Mazda CX7 SUV, Nissan Quashqai, Porsche 911 Targa, Daihatsu Materia, Daihatsu X-Over, Volvo C30 gibi araçlar dikkat çekti.


Süper sporcu Audi R8 Nisan'da Türkiye'de

Alman lüks otomobil üreticisi Audi AG'nin 2003 yılında Le Mans Quattro konsept otomobiliyle ipuçlarını verdiği yeni süper spor otomobili R8'de Paris Otomobil Fuarı'nda gün ışığına çıktı. Audi R8, şasinin orta bölümüne yerleştirilmiş 420 HP'lik V8 FSI motoru, yeni nesil quattro çekiş teknolojisi ve göz kamaştıran tasarımıyla ön plana çıkıyor. Nisan ayında Türkiye'de de satışa sunulacak olan ve Almanya satış fiyatının 104 bin Euro'dan başlayacağı belirtilen Audi R8 için ilk siparişler fuarla birlikte alınmaya başlandı.


HybrideHDI, hem dizel hem de elektrikli

Fuarda sergilenen otolar arasında Peugeot'un 307 CC HybrideHDI modeli bulunuyordu. HybrideHDİ, çevre sağlığı açısından zararlı olan gaz emisyonunu ve CO2 emisyonunu düşürerek daha sağlıklı bir çevre için düşünülmüş. Akaryakıt tüketiminin azaltılması aynı zamanda fosil kaynakların 100 yıl kadar sonra tükeneceği korkularını bir nebze yatıştırırken, sert çıkış yaşayan benzin fiyatlarına da alternatif oluşturmayı amaçlıyor.


Hyundai, fuara üç yeni modelle çıkarma yaptı

Hyundai Motor Company, Paris Otomobil Fuarı'nda sergilediği üç yeni model ile yine en dikkat çeken firmalardan biri oldu. Hyundai, 30 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında kapılarını tüm ziyaretçilere açacak olan Paris Otomobil Fuarı'nda, Arnejs isimli C-segmenti konseptini, makyajlanan başarılı spor otomobili Coupe'yi ve dizel motor seçeneğine kavuşan Grandeur modellerini sergiledi.


Geleceğin spor aracına VW yorumu: İroc

Volkswagen (VW), makyajlanan lüks arazi aracı Touareg, yeni tasarımı ve yenilikçi teknolojileri ile dikkat çeken Touran ve küçük bir arazi aracının yetenekleriyle çok amaçlı bir aracın çok yönlülüğünü birleştiren Cross Golf'ün tanıtımlarını Paris Motorshow 2006'da gerçekleştiriyor. VW, fuarda tüm modellerinin yanı sıra tasarım ve dinamik özellikleri ile geleceğin spor otomobil perspektifini sunan konsept modeli Iroc'u da ilk kez sergiliyor.


Suzuki'den herkese uygun otomobil: Splash

Suzuki standının büyük bir alanı Swift Sport ve Suzuki Splash modelleri için ayrıldı. Suzuki'nin Japonya ve Macaristan fabrikalarında üretilen ve yıllık 170 bin adetlik satış adedine ulaşması beklenen Swift Sport, 3 kapılı versiyonuyla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Firmanın en yeni konsept aracı Splash'da fuarın yıldızları arasında yer aldı. Suzuki, Splash'ı "Herkese uygun otomobil" sloganından yola çıkılarak tasarlandı.



18 yıl önce