|

Ek zama yeşil ışık

Maliye Bakanı Sümer Oral, memur maaşlarına enflasyon farkının yansıtılmasına yeşil ışık yaktı. Oral, "Tüketici fiyatlarındaki artış maaş artışlarını geçtiği zaman gereği ne ise o olacak" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 7/11/2000 Salı
Güncelleme: 10:26 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


S P O T

Maliye Bakanı Sümer Oral, memur maaşlarına enflasyon üzerindeki artış ilkesinin geçerliliğini devam ettirdiğini vurgularken, tüketici fiyatlarındaki artışın memur maaş artışını geçtiği zaman, gereği ne ise onun yapılacağını bildirdi.

Bakan Oral, 2001 bütçesinin IMF tarafından nasıl değerlendirildiğiyle ilgili bir soru üzerine, "Önemli olan bizim nasıl değerlendirdiğimiz. 2001 bütçesi, 3 yıllık ekonomik programın ikinci yılını esas alan ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için hazırlanan bir bütçedir. Türkiye gerçeklerine uyan bir bütçedir" dedi.

Bütçe maratonu başlıyor

Bakan Sümer Oral, bugün TBMM Genel Kurulu'nda okunmasının ardından, hafta sonuna doğru bütçenin Komisyon'a takdiminin yapılacağını da söyledi. Oral, ek zamma ilişkin bir soru üzerine de, 2000 yılında maaş artışını enflasyon üzerinde tutmayı amaçladıklarını belirterek, bu kapsamda memurlara yılın ikinci yarısında da ek zam verileceğini söyledi.

Oral, "İlk altı ayda bütçe kanunundaki bir hüküm vardı. İkincisini Bakanlar Kurulu tespit etti. Verilmiş olan sözler vardır. Normal olarak enflasyon oranı, tüketici fiyat endekslerini göre oran memur maaşlarındaki artışı aştığı zaman, hangi ay arttıysa, ertesi ay onun enflasyon oranının biraz üzerinde ödeme yapılır. Ona göre ayarlanır. Bu söz geçerlidir" diye konuştu.

Zam Kasım'da belli olur

Oral, enflasyon farkının maaşlara Aralık ayında mı yoksa Ocak ayında mı yansıtalcağına ilişkin soruya da, "Kasım gelsin bakalım. Haziran ayında böyle bir olay cereyan etti. Gereği yapıldı. İlk defa olacak diye birşey değil. Ama önemli olan, bu uygulamayı ilk defa bu hükümet ortaya koydu" cevabını verdi. --------------------------------------------------------------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce