|

EKK kararları bugün açıklanıyor

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararlarını açıklayacak. Açıklanacak pakette, varlık barışında sürenin uzatılmasından KOBİ’lere sağlanacak imkanlara kadar pekçok konunun yer alacağı belirtiliyor. Yatırım ve üretime dönük adımların yer alacağı belirtilen paketin, dövizdeki hareketliliği de frenlemesi bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:29 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Çankaya Köşkü'nde geçtiğimiz cuma gecesi Yıldırım başkanlığında düzenlenen ve ilgili bakanlar ve üst düzey bürokratların katıldığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu(EKK) sonrasında yapılan açıklamada, bankacılık ve reel sektöre dönük önemli tedbirler alındığı, bu tedbirlerin bu hafta açıklanacağı duyurulmuştu. Başbakan Yıldırım ayağının tozu ile EKK'da alınan kararları açıklayacak.



GÜNÜ BİRLİK TEDBİRLER DEĞİL


Yıldırım Moskova'da seyahatinde gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve açıklanacak kararların günü birlik gelişmelere yönelik tedbirler olmadığını kaydetmişti. Paketin, ekonominin, reel ve finans sektörünün, esnafların,sanatkarların, küçük işletmelerin içinde bulunduğu bu kur oynaklağından kaynaklanmış sıkıntılarını giderecek bir tedbir paketi olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bundan sonra herhalde bir rahatlama piyasalarda olacak” demişti.



5 YÖNETMELİK


Açıklanacak kararlar arasından kısa ve orta vadeli düzenlemeler de yer alıyor. Varlık barışında sürenin uzatılmasından KOBİ'lere sağlanacak imkanlara kadar pekçok konunun pakette yer alacağı belirtiliyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin düzenlemelerle, 1 Ocak'ta yürürlüğe girmesi beklenen 5 yönetmelikle ilgili detaylar da açıklanacak. Özellikle yatırım ve üretimi artıracak, yerli-yabancı yatırımcılara kolaylık sağlayacak adımlar bu yönetmeliklerde yer alacak.



TURKUAZ KART'LA İLGİLİ ATILACAK ADIMLAR


Nitelikli işgücü ve yabancı şirketleri Türkiye'ye çekmeyi amaçlayan Turkuaz Kart'tan yararlanma ve geçiş sürecine ilişkin adımların da açıklanması bekleniyor.Turkuaz Kart sahibi olmak için eğitim düzeyinden ücrete, meslek bilgisinden bilim ve teknolojiye katkıya kadar bazı vasıflar yönetmelikte yer alacak.


#Binali Yıldırım
#EKK
7 yıl önce