|

Elon Musk bir günde 25 milyar dolar kaybetti

Tesla satışlarını artırmak için indirimlere gitmeyi tercih etti. Bunun sonucu olarak firmanın net kârı 3. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 düştü. Piyasa beklentisinin altında gelen mali sonuçlar ABD merkezli elektrikli araç üreticisinin hisselerinde yüzde 9.2 düşüş yaşanmasına yol açtı. Tesla'nın piyasa değeri 1 günde 99 milyar dolar erirken, şirketin CEO'sunun servetinde de 24.8 milyar dolarlık kayıp yaşandı

11:54 - 20/10/2023 Cuma
Diğer
Elon Musk
Elon Musk

Üçüncü çeyrek mali sonuçları piyasa beklentisinin altında gelen Tesla'nın hisselerinde dün sert bir düşüş yaşandı. Dünyanın en değerli otomotiv üreticisi olan Tesla'nın hisseleri dün yüzde 9.3 geriledi.


Firmanın piyasa değeri bu düşüşün ardından 797 milyar dolardan 698 milyar dolara geriledi.

Habertürk'te yer alan habere göre; Hisselerdeki bu sert düşüş firmanın CEO'su ve dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın da bir servet kaybetmesine neden oldu. Forbes gerçek zamanlı servet listesinde yer alan bilgilere göre Musk'ın serveti sadece 1 günde 24.8 milyar dolar eriyerek 231 milyar dolara geriledi.


Bu düşüşe rağmen Musk dünyanın en zengin insanı unvanını korudu. Musk'ı 175.2 milyar dolarlık servetiyle Fransız lüks devi LVMH'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arnault takip etti. Amazon Kurucusu Jeff Bezos ise dün itibarıyla 151.2 milyar dolarlık servetiyle 3. sırada yer aldı.




#Tesla
#Elon Musk
#Hisse
7 ay önce