|

Erdoğan: Faizde müdahalemizi yapacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faiz konusunda müdahaleyi yapmaya devam edeceklerini ve yatırımların önünü açmış olacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
07:17 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:03 - 19/06/2017 Pazartesi
Reuters
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğer yüksek faizlerle biz yatırımcıyı köşeye sıkıştıracak olursak, bu ülkede yatırım durduğu anda istihdam da durur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğer yüksek faizlerle biz yatırımcıyı köşeye sıkıştıracak olursak, bu ülkede yatırım durduğu anda istihdam da durur.

Erdoğan, Star'ın haberine göre hafta sonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada hükümetin aldığı ekonomik tedbirlerden bahsederek, "Yatırımlar için açıklanan teşvikler, niyeti gerçekten yatırım yapmak olan herkesi harekete geçirecek kapsamdadır. Faiz konusunda müdahalemizi de yapmaya devam edeceğiz" dedi ve şöyle devam etti:

"Biz öyle bir müdahale yaparız ki buna 'tatlı bir geçiş' denir ve o tatlı geçişle de biz yatırımlarımızın önünü açmış oluruz... Eğer yüksek faizlerle biz yatırımcıyı köşeye sıkıştıracak olursak, bu ülkede yatırım durduğu anda istihdam da durur."

Ekonomik büyümeyi yurt içi talebin diğer kalemlerden daha yüksek artması nedeniyle eleştirenlere tepki veren Erdoğan, "Yurt içi talebin artması, milletin ülkesine ve kendisine güvendiğini gösterir... Önce bunu sağlayacaksınız ki başarı gelsin. Elbette büyümenin ihracat başta olmak üzere diğer ayaklarını çok daha fazla güçlendirmek için çalışmalıyız" dedi.

Erdoğan ihracatın cari açığın finansmanına yaptığı katkının "farkında" olduğunu ve mevsim itibarıyla istihdamdaki artışın süreceğini belirtti.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Banka
#Faiz
7 yıl önce