|

Erdoğan net konuştu: Faizler düşmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de iş adamlarına hitap etti. Faiz oranları konusunda bankacılarla arasında bir anlaşmazlık olduğunu belirten Erdoğan, "Bu dönemde sürümden kazanacaksın, faizler düşmeli" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:12 - 10/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:29 - 10/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı bankalara faiz çağrısını yineledi.
Cumhurbaşkanı bankalara faiz çağrısını yineledi.

Beştepe'de iş adamlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bankalara yaptığı 'faiz indirimi' çağrısını yineledi.



Erdoğan'ın faiz indimi konusunda öne çıkan açıklamaları şöyle:



Faiz oranları konusunda bankacılarla benim aramda bir anlaşmazlık var. Bu dönemde sürümden kazanacaksın, faizler düşmeli.



Finans sektörünü bu konuda sıkıştıracağız. Ben diyorum ki faizler düştüğü, kredi imkanları genişletildiği zaman hem ülkemizin hem yatırımcıların hem de bankalarımızın önünde yeni bir dönem açılacaktır. Ülkemizin bu döneminde kredi vermekten imtina etmek şöyle dursun, uyduruk bahanelerle kredileri geri çağıran bankalar kendilerine bir saf belirlemiş demektir, bunu da duyurmak istiyorum.



Şu andan itibaren bütün bankalardan ülkemizin içinde bulunduğu birlik ve beraberliğe uygun hareket etmelerini bekliyoruz.



Hiçbir banka, karı azaldığı için kalıcı zarar görmez ancak faiz ve kredi politikasında olumsuz yönde kırılma gördüğümüz bankaları not etmekten ve kurallar çerçevesinde kendilerinden bunun hesabını sormaktan da çekinmeyiz. Bunu da buradan açıklıyorum.








#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Faiz indirimi
#Banka
8 yıl önce