|

Erdoğan'dan 2. döviz çağrısı: TL'ye çevirin

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2016 yılında döviz kurlarındaki hareketlenmeler sonrasında yaptığı döviz çağrısını Erzurum mitinginde yineledi. Erdoğan döviz kurlarındaki spekülatif hareketlere karşı dolar ve avrosu olan vatandaşların TL'ye geçmelerini istedi.

Yeni Şafak
16:19 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:46 - 26/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Döviz bozdurma çağrısı
Döviz bozdurma çağrısı

Seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından ilk mitingini Erzurum'da gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimleri öncesinde döviz kurları üzerinden bilinçli olarak oynanan oyuna karşı ''dolar ve avronuzu bozdurun'' çağrısında bulundu.

''BU OYUNU HEP BERABER BOZALIM''

''Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi'de olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''
Yastığının altında doları, avrosu olan kardeşlerim gidin paranızı yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız.
28 gün sonra ülkemizin kaderi değişecek. Sizlere farklı bir şekilde seslenmek istiyorum. Güçlü meclis için güçlü hükümet için güçlü Türkiye için yola devam diyor muyuz? 2023 hedefleri için vakit birlik vakti diyor muyuz? 2053 ve 2071 için vakit Türkiye vakti diyor muyuz?'' dedi.

''24 HAZİRAN'DA CEVABINI VERELİM''

''Parti için verdikleri mücadeleyi Türkiye'nin geleceği için vermiyorlar. Siyaset mühendisliği hesaplarına öyle dalmışlar ki pusulayı iyice şaşırdılar.'' diyerek sözlerini devam ettiren Erdoğan, ''Bir bakıyorsunuz 15 milletvekilini paketleyip başka partiye postalıyorlar. Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yapan kim?
Şayet Erdoğan oradan inecekse bunu yapacak olan da millet. Bu oyunları daima milletimizle bozduk, bozmaya da devam edeceğiz. 24 Haziran'da da aynısı olacak. Erzurum, 24 Haziran'da yapmak değil yıkmak için gelenlere cevabını veriyor muyuz?
Ayak oyunlarıyla ülkeyi teslim almaya çalışanlara günlerini gösteriyor muyuz? Aslı dururken karikatürünü öne sürenlere dersini veriyor muyuz?'' diyerek çağrıda bulundu.

2016 YILINDA DA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2016 yılında döviz kurları üzerinden bugün oynana oyununun benzerine karşı vatandaşa dövizlerini bozdurarak TL'ye geçmeleri yönünde çağrıda bulunmuş, kampanya çok kısa zamanda çığ gibi büyüyerek ses getirmişti. Kampanya kapsamında milyonlarca dolar para bozdurulurken, tepki amaçlı dolarlarını yakanlar bile olmuştu.





#Erdoğan
#Erzurum
#Döviz
6 yıl önce