|

Eylem planı hazır

Hükümet programını açıklayan Başbakan Davutoğlu, icraatları hayata geçirmek için beş hamlelik yol haritasını içeren eylem planına odaklandı.

Yeni Şafak ve
06:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 00:35 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

AK Parti kurmaylarının üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğü eylem planı rötuşları kendisinin yapmasının ardından bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacak. Yasal düzenlemelerin de yer alacağı eylem planında ilk bir ay, 3 aylık, 6 aylık ve 1 ve 4 yıllık süreçte hangi vaatlerin hayata geçirileceği tek tek sıralanacak.



İLK İŞ 2016 BÜTÇESİ


Planlamaya göre ilk ayın en kritik işi 2016 bütçesi olacak. Aralık ayında Meclisten geçirilmesi planlanan bütçe, vaatlerin mali karşılıklarını da içerecek şekilde düzenleniyor. Yeni hükümetin ilk ay atacağı adımlardan biri de, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan, asgari ücretin bin 300 TL'ye yükseltilmesi yönündeki kararın çıkartılması olacak. 2016 başından itibaren asgari ücretin bin 300 TL olarak ödenmesi planlanıyor.



Reform ve atılım hükümetinin ajandasında küresel kalkınmada yer alıyor. Kamu kurumları başta olmak üzere özel sektör ve STK'larda uluslararası işbirliği alanında kurumsal ve beşeri kapasitesi geliştirilecek. Pazartesi günü güven oyu almasının ardından hükümetin takviminde, kalkınma için uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi öncelikli dönüşüm programını hayata geçirmek de bulunuyor. Program kapsamında kalkınma işbirliği temel politika belgesi ve dış yardım kanunu hazırlanması planlanıyor. Kalkınma işbirliği alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını akredite edilecek.

#AK Parti
#Eylem planı
#Davutoğlu
8 yıl önce