|

Filistin'le ticaret kapıları açık

MÜSİAD'i ziyaret eden Ramallah Ticaret Odası Dış İlişkiler Müdürü Selah Hüseyin, ''Ticaretimiz, zulme rağmen gelişiyor. Filistin'de 25 yabancı banka, 10'dan fazla sigorta şirketi var. Ticaret için kapılar tamamen açık'' dedi

Yeni Şafak
00:00 - 30/08/2003 Cumartesi
Güncelleme: 16:14 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer Bolat, Filistin'in ticaret yaptığı ülkeler arasında Türkiye'yi ilk sıraya çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi.

Ticari temaslar için Türkiye'de bulunan Filistin alım heyeti, MÜSİAD'ı ziyaret ederek yatırım imkanlarını görüştü.

İki ülkenin ekonomik güçlerini birleştirmesi durumunda başarının yakalanacağını dile getiren Bolat, "Türkiye, Filistin'in ticaret yaptığı ülkeler arasında üçüncü sırada. Amacımız bunu ilk sıraya çıkarmak" dedi.

Ramallah Ticaret ve Sanayi Odası Dış İlişkiler Müdürü Selah Hüseyin de, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gün geçtikçe geliştiğine işaret etti.

Türkiye ve Filistin arasında geçen yıl serbest ticaret anlaşması imzalandığını anımsatan Husein, Filistin'de ticaret yapmak için herhangi bir kayıt ve vergi zorunluluğu olmadığını kaydetti.

Bu anlaşmayla ticari ilişkilerin geliştirilebileceğini ifade eden Hüseyin, şöyle konuştu:

"Ticaretimiz, son yıllarda yaşadığımız zulme rağmen gelişiyor. Televizyon ve basında çıkan haberler sizi korkutmasın. Biz hayatımızı sürdürüyoruz. Filistin'de 25 yabancı banka, 10'dan fazla sigorta şirketi var. Filistin'le ticaret için kapılar tamamen açık.''

Filistinli işadamları adına konuşan Al-Takamol Engineering Co yetkilisi Housni Qasho da, Filistin'de özellikle inşaat ve ilaç sektörlerindeki gelişmelere dikkat çekerek, Filistin'in gelişmesi için Türk firmaları beraber yatırım yapmaya çağırdı.

Daha sonra, Filistin'in konfeksiyon, tekstil, bisküvi, boya, mobilya, mutfak eşyası, plastik, elektrikli ev aletleri firmalarının temsilcileri ile Türk firma yetkilileri ikili görüşmeler gerçekleştirdiler.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce