|

Fındık tartışması internete taşındı

Bir türlü istediği fiyata fındığını satamayan üretici çareyi fındığını internet üzerinden pazarlamakta buldu. Sektör temsilcilerinin kimine göre üretici kamuoyuna mesaj vermek istiyor, kimine göre ise gündemi meşgul ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:57 - 4/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yıl düşen fiyatlardan dolayı alıcı ve üreticinin karşı karşıya geldiği fındıkta bu yıl da sular durulmadı. Fiyatlar bir türlü üreticinin istediği seviyeye gelmeyince üretici çareyi internette ki alışveriş siteleri ve sosyal medyada buldu. Piyasada 13 lira olan fındığını, üretici çeşitli İnternet sitelerinde 20 liradan başlayan fiyatlarla satmaya başladı. Konuyu değerlendiren sektör temsilcileri ise olaya farklı yaklaşıyor.



BEKLENTİ YERİNE GELMEDİ


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Başkanı Arslan Soydan, “Üretici bu şekilde kamuoyuna fındığına ne kadar sahip çıktığını ortaya koyuyor. Üreticinin bugünkü serbest piyasa fiyatlarına direndiğini gösteren bir mücadele içinde olduğunu görüyoruz” diye konuştu. Soydan, 2016'da son yılların en düşük rekoltesini gördüklerinin altını çizdi. İnternet ilanlarıyla yüksek oranda fındık satışı olmayacağına dikkati çeken Arslan Soydan, “Üretici buradan ilgili kurum ve kuruluşlara bir mesaj vermek istiyor. Asıl hedeflenen fındığa sahip çıkmak ve bu alanda mücadeleyi sürdürmek” değerlendirmesinde bulundu.



Kamuoyu oluşturulmak isteniyor


FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ise, internet üzerinden fındık satışı na ilşkin olarak, “Üreticinin kamuoyu oluşturmak için izlediği bir yol. Gündem olsun diye ortaya atılan bir söylenti” dedi. Kayda değer bir satışın olmayacağının altını çizen Bayraktar, “Kaç yıldan beri üreticiye emaneti tüccara vermeyin uyarısında bulunuyoruz. Tüm uyarılara rağmen üretici fındığının yüzde 70'ni verdi. Buda zaten sanayicinin ihtiyacını karşılıyor” diye konuştu.


#Fındık
#Lütfi Bayraktar
8 yıl önce