|

'Formula 1 pisti zamanında bitecek'

İTO'da bir araya gelen Kadir Topbaş ve Murat Yalçıntaş, Formula 1 pistinin zamanında tamamlanamayacağına ilişkin haberlerin doğru olmadığını söylediler.

Yeni Şafak
00:00 - 21/05/2005 Cumartesi
Güncelleme: 15:11 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İTO'da bir araya gelen Kadir Topbaş ve Murat Yalçıntaş, Formula 1 pistinin zamanında tamamlanamayacağına ilişkin haberlerin doğru olmadığını söylediler.
  • ZEKERİYA GÜLÜN


    Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1 pistinin yarışlara yetiştirileceğini söyledi. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'a iade-i ziyarette bulunan Topbaş, Formula 1 pistinin zamanında bitirilip bitirilemeyeceğine ilişkin sorularını cevapladı.

    Topbaş, gelinen aşamayı, "Büyükşehir Belediyesi, her türlü yardımı ve desteği vermeye hazırdır. Şu anda yollar, kavşaklar konusunda bir hayli mesafe alındı. Biz asfalt ve yolların açılmasına destek veriyoruz. Geçen hafta üzerinde helikopterle inceleme yaptım. Oldukça olumlu gelişmeler var. Bir problem olmayacak" sözleriyle özetledi. Yalçıntaş ise pistle ilgili çalışmaların başarıyla devam ettiğini belirterek, "Kamuoyunda, Formula 1 konusunda en ufak bir şüpheye bile yer olmaması lazım" dedi.

    Topbaş ve Yalçıntaş'ın görüşmesinde, o sırada İTO'da bulunan Kongo Cumhuriyeti Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Raymond Ramazani Baya da yer aldı. Baya, yaptığı konuşmada, "İstanbul ve Kongo'nun başkenti Kinsaşa arasındaki ekonomik ilişkileri nasıl geliştirebileceğimizi konuşacağız" dedi.

    İTO dün ayrıca Şanghay Siyasi Danışma Kongresi Başkanı Jiang Yiren başkanlığındaki bir Çin heyetini de misafir etti. Murat Yalçıntaş, kabulde yaptığı konuşmada "Umuyorum ki iki medeniyet olarak İpekyolu'nu tekrar canlandırabiliriz" dedi. Yalçıntaş, Yiren'in İTO'yu Çin'e davet etmesi üzerine de Haziran ayında İTO'nun, İstanbul Belediyesi ile birlikte Çin'e gideceklerini söyledi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce