|

Gayrimenkul sektörü satış beklentisini büyüttü

Referandum sonrası atağa geçen gayrimenkul sektörü yatırımlarını hızlandırdı. Hergün 2-3 yeni projenin lansmanı yapılıyor. Arap yatırımcının ilgisine dikkat çeken Müteahhitler, yüksek satış hedefi için enerjide cimri ve satınalınabilir konut üretimine yöneliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 23:40 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni finans modelleri satışı hızlandırdı.
Yeni finans modelleri satışı hızlandırdı.

Ekonomide atılan olumlu adımlar gayrimenkul sektörüne yaradı. Referandum sonrası markalı konut projesi üreten şirketler birbiri ardına yeni lansmanlara çıktı. Geçen ay günde 2-3 yeni proje birden tanıtıldı. Kentsel dönüşüm sürecinde de yeni bir serece giriliyor. Yakın tarihte bu alanda yeni düzenlemeler bekleniyor. Müteahhitler yüksek satış hedefi için birçok parametreye dikkat etmek gerektiğini savunuyor. Enerji verimliliği ve satınalınabilir konutlar yeni dönemde yüksek satış hedefi için önemli kriterler olarak sıralanıyor.


Arapların radarındayız

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, Türkiye’ye Körfez ülkelerinden yoğun talep olduğunu aktardı. Uzun, “Arap baharını Türkiye daha yeni yeni yaşamaya başlıyor. Milyarlarca dolarlık bütçeye sahip Arap fonları Türkiye’yi yatırım radarına aldı. Görüştüğümüz fonların başkanları büyük çaplı yatırımlar için Türkiye’ye geleceklerini söyleyip bizden arsa ve lokasyon bilgilerini istiyorlar” dedi. 2017 yılının ilk 3 aylık sürecinde Türkiye’den en fazla konut alan Iraklılar oldu. Bu dönemde Irak vatandaşları toplam 884 konut satın aldı. Iraklıların hemen ardından 435 adetle Suudi Arabistanlılar, üçüncü sırada ise 368 adetle Kuveytliler yer aldı.

Enerjide cimri projeler şart

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bu yıl satışlarda yeni bir rekorun kırılmasının sürpriz olmayacağını söyledi. Yatırım iştahının arttığına vurgu yapan Kabadayı, bunun sadece kendi şirketleriyle ilgili olmadığını, sektör genelinde yatırımların arttığını kaydetti. Kabadayı, önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm fırsatı olduğunu bunun da sektörü hızlandıracağını belirterek, “Yeni dönemde bazı hassasiyetlere de dikkat edilmeli. Enerji verimliliği ve yeşil sertifikalı projelere destek ve teşvik çok önemli. Bu tür teşvikler sadece müteahhide verilmemeli. Enerjiyi verimli kullanan nihai tüketiciye de verilebilir. Enerji verimliliği olan projeler arttıkça cari açık miktarı da azalır” uyarısı yaptı.

#Gayrimenkul
#Anayasa referandumu
7 yıl önce