|

Genç girişimci kardeşlerden istiridye mantar üretimi

Sivas’ın Gürün ilçesinde Salih ve Ahmet Çınar kardeşler devletten aldıkları destekle kurdukları tesiste istiridye mantar üretimine başladı.

Yeni Şafak
09:58 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 10:12 - 17/11/2017 Cuma
IHA
Salih ve Ahmet Çınar kardeşler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Genç Çiftçileri Desteleme Projesi'yle patron oldu.
Salih ve Ahmet Çınar kardeşler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Genç Çiftçileri Desteleme Projesi'yle patron oldu.
Sivas'ta Suçatı Mahallesi’nde yaşayan
Salih ve Ahmet Çınar
kardeşler
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığ
ı’nın
Genç Çiftçileri Desteleme Projes
i’ne başvurdu. Proje kapsamında verilen hibeden faydalanan Çınar kardeşler İlçe Tarım Müdürlüğü’ne sundukları projenin kabul edilmesinin ardından
45 bin lira maliyetle 120 metre karelik alana
tesis kurdu. Tesiste istiridye mantarı üretmeye başlayan kardeşler
günlük 100-150 kilo civarında mantar
elde etmeye başladı.

  • Ürün almaya başladıklarını söyleyen Ahmet Çınar tesislerini daha da genişletmeyi ve ilçede bu işi yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. İstiridye mantarının kırmızı et kadar proteine sahip olduğunu ifade eden Çınar böylesi bir farklı bir lezzeti Gürünlüler ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLEME PROJESİ NEDİR?

2017'de kırsal kalkınmaya destek verebilmek amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üstlenilen proje, şartları taşıyan gençlere 30 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlandı.

İllerde desteklenecek genç çiftçi sayısı ve hibe miktarı, Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) belirlediği, kırsal alandaki yerleşim birimleri sayısı, genç çiftçi nüfusu, kırsal alan nüfusu ve sosyoekonomik gelişmişlik endeksi kriterleri ve programın yıllık bütçesi dikkate alınarak tespit edilidi.

18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan olmayan ve örgün eğitime devam etmeyen, 15 büyükbaş veya 50 küçük baştan fazla hayvanı bulunmayan, 50'den fazla arılı kovanı olmayan, aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmamış genç çiftçiler başvuruda bulundu.


#Gıda Tarım ve Hayvancılık
#Genç Çiftçi Destekleme projesi
#Hibe
#İstiridye mantarı
#Sivas
6 yıl önce