|

Gıda fiyatlarında sert artış olmaz

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, Ramazan ile ilgili fiyat artışını ciddi anlamda öngörmediklerini belirterek, “Sektör olarak ülkemizde yeterli ham madde ve stokumuz mevcut” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:40 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Gıda fiyatlarında sert artış olmaz
​
​Gıda fiyatlarında sert artış olmaz ​

Gıda sektörünün en yetkin temsilcisi konumundaki TGDF tarafından düzenlenen geleneksel yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Kopuz, “Türkiye’de de özellikle nohut, pirinç ve fasulye gibi bazı kalemlerde fiyat artışı oldu. Temel gıdalarda kısmi artışlar var. Tavuk ürünlerinde azalış var. Et ürünlerinde yüzde 12’ye yakın artış var. Bazı bölgelerde yüzde 7, bazı bölgelerde yüzde 12. Çok ciddi anlamda zam gerektirecek bir şey yok” diye konuştu.

TARİFE KOMİSYONU
KARAR VERECEK
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası ise geçen sene en düşüğü bir lira 80 kuruştan satışa sunulan pidenin bu yıl ne kadara satılacağını henüz açıklamadı. Esnaf Odası fırıncıları pide fiyatlarında tek tarifeye bağlı kalacak. Ramazan’a has sade pide üzerinden manipülasyon ve kargaşa yaşanmaması için fiyatların önümüzdeki günlerde tarife komisyonunda masaya yatırılarak karara bağlanması bekleniyor.

#Gıda
#Fiyatlar
#Ramazan
7 yıl önce