|

Girişimcilere ‘imece’ usulü hibe desteği

Geçtiğimiz yıl ATÖLYE ile Zorlu Holding’in kurucu ortaklığında ve S360’ın stratejik partnerliğinde hayata geçirilen sosyal inovasyon platformu ‘imece’, çalışmalarına devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:33 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Girişimcilere ‘imece’ usulü hibe desteği
​
Girişimcilere ‘imece’ usulü hibe desteği ​

Platform, ilk etapta sosyal girişimcilere 120 bin avro fon desteği verdi. Eğitim alanındaki mesele sürecinde kuluçka dönemine geçmeye hak kazanan takımlar ortalama dört aylık bir çalışmayla projelerini hayata geçirmek için hazırlık yapacak. Her takım, projesinin ihtiyacına göre mentorlar ve profesyonellerle bir araya gelecek, yapılacak yönlendirmelerle projelerini hayata geçirmek için çalışacak. Kuluçka döneminde takımların ana hedefi, projelerini hayata geçirerek yeni yatırımcılar ile buluşmasını sağlamak olacak.

HER BİR TAKIMA
30 BİN AVRO HİBE

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, ‘imece’ platformunun herkese açık olduğunu, Türkiye’deki diğer şirket ve kurumları da toplumsal meselelere çözüm üretilmesine öncülük etmeleri için bu platforma beklediklerini söyledi. Sürecin ilk etkinliğinden bu yana 15 takımın, ‘imece’ ruhuna uygun işbirliği içinde çalıştığını dile getiren Yüngül, "Bu süreçte her bir takımımız 30 biner avro hibenin yanı sıra kendi toplumsal girişimlerini gerçekleştirebilmeleri için yoğun bir eğitim ve mentorluk desteği alacak” diye konuştu.

3 bin çocuğa ulaştı

Çalışmalar arasında yer alan "Hayal Gücü Merkezi"nin projesi ile çocuklar kendi potansiyellerini keşfedecek. Bugüne kadar “Soru Merak Kütüphanesi”, “Kamil ve Luna’nın Seyir Defteri” ve “Yapabilirim Meclisleri” ile 3 bine yakın çocuğa ulaşıldı. Minizma’nın projesi ile öğretmenler kendi geliştirdikleri içerikleri paylaşabilecek. Senfoni’nin lokasyon bazlı çocuk dostu mobil uygulama projesi ile çocuklar ve aileler mahalle kültürü ile yeniden buluşacak. Toyi’nin projesi ile her çocuk oyuncak tasarlayacak.


#Girişimci
#İmece
7 yıl önce