|

Girişimciye KOSGEB dopingi

KOSGEB, girişimcilere desteği bırakmıyor. Kurum, iş birliği-güç birliği projelerine 1 milyon 500 bin, KOBİ’lerin yapacağı yatırımlara proje başına ise 300 bin TL’si hibe ve 700 bin TL’si faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon TL’ye kadar katkı sağlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:58 - 12/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Birçok alanda girişimcilere destek sağlayan ve yanlarında yer alan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) girişimcilere yönelik desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Aklınızda iyi bir fikir var ve bunun için sermayeniz yoksa KOSGEB size her türlü desteği sunuyor. Girişimcilerin üzerinden elini çekmeyen KOSGEB, iş birliği-güç birliği projelerine 1 milyon 500 bin, KOBİ'lerin yapacağı yatırımlara proje başına ise 300 bin TL'si hibe ve 700 bin TL'si faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon TL'ye kadar destek sağlayacak.



KOBİ-GEL İLE 1 MİLYONLUK HİBE

KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında da, KOBİ'lerin yapacağı yatırımlara proje başına 300 bin TL'si hibe ve 700 bin TL'si faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon TL'ye kadar destek verilecek. İşletmelere bölgesel ve sektörel alanlarda destek sağlayacak olan “KOBİ-GEL” destek programının mart ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.



SON TARİH 31 MART

Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'nde Uluslararası Kuluçka Merkezi kurulması amacı ile 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren destek başvurularının alınmaya başladığını belirten KOSGEB Başkanı, son başvuru tarihinin ise 31 Mart 2016 olduğu bilgisini verdi.



KULUÇKA MERKEZLERİNE 3 BİN 750 BİN DOLAR DESTEK

Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı da iki alt destek programından oluşuyor. Bu destek kapsamında kurulan İşletici Kuruluşa, kuruluş ve donanım desteği kapsamında işletme kuruluş giderleri, bina tadilatı, altyapı, ofis donanımı ve yazılım giderleri için üst limiti 100 bin ABD Doları olmak üzere yüzde 80 oranında geri ödemesiz destek veriliyor. Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı'na Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül, Kasım aylarında da başvuru alınabilcek.






  1. İşbirliği-güçbirliği projeleri: 300 BİN TL (Geri ödemesiz) - 700 BİN TL (Geri ödemeli)
  2. Toplam Destek Üst Limiti: 1 MİLYON TL
  3. Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında gerçekleştirilen projeler: 300 BİN TL (Geri ödemesiz) 1,2 MİLYON TL (Geri ödemeli) destek sağlanır.
  4. Toplam Destek Üst Limiti: 1,5 MİLYON TL


İŞBİRLİĞİ PROJELERİNE 1 MİLYON 500 BİN LİRA DESTEK

KOBİ'lerin Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında hazırlayacakları iş birliği-güç birliği projelerine KOSGEB, 1 Milyon 500 Bin TL'ye kadar destek veriyor. KOSGEB Başkanı Recep Biçer, İş Birliği - Güçbirliği Programında yapılan değişikliklere ilişkin olarak, KOBİ'lerin ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak laboratuvar, ortak imalat, ortak hizmet sunumu ve benzeri konular ile Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında hazırlayacakları projelere KOSGEB'in 1 Milyon 500 Bin TL'ye kadar destek verdiğini söyledi. Biçer, en az 5 işletmenin bir araya gelmesi şartı aranırken, Projenin, Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında gerçekleştirilecek olması durumunda en az 3 işletmenin bir araya gelmesinin yeterli olduğunu ifade etti.



#KOSGEB
#KOBİ
#ekonomi
8 yıl önce