|

Gönüllü destekle engelleri aştılar

Engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri topluma kazandıran “Düşler Akademisi”, 9 yılda 19 bin gönüllüye ulaştı. İstabul Ataşehir’in yanı sıra Antalya Kaş’ta da hizmet veren Düşler Akademisi, Kaş'ta üç yılda 3 bin başvuru arasından seçilen 840 gönüllü ile bin 200 öğrencinin engellerini aşmasına yardımcı oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2017 السبت
Güncelleme: 00:37 - 16/09/2017 السبت
Yeni Şafak
Gönüllü destekle engelleri aştılar
Gönüllü destekle engelleri aştılar

Türkiye Vodafone Vakfı ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri topluma kazandırmak amacıyla hayata geçirilen “Düşler Akademisi”, kuruluşundan bu yana geçen 9 yılda, sosyal sorumluluk projeleriyle gönüllüleri buluşturuyor. Yılda 2 bini aşkın gönüllünün faal katılımıyla İstanbul Ataşehir ve Antalya Kaş olmak üzere iki merkezde faaliyetini sürdüren Düşler Akademisi, özellikle 18-25 yaş aralığındaki gençler arasında gönüllülüğün yaygınlaşmasında önemli rol oynuyor. Bu kapsamda “Düşler Akademisi” 19 bin gönüllü ile 6 bin öğrencinin engellerini aşmasına destek oldu.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ENGELLİ KAMPI

2014’ten bu yana Türkiye’nin engelli bireylerine yönelik en geniş kapsamlı yaşama alanı ve Avrupa’nın en büyük outdoor engelli kampı olarak hizmet veren Düşler Akademisi Kaş’ta üç yılda alınan 3 bin başvuru arasından seçilen 840 gönüllü ile bin 200 öğrencinin engellerini aşması sağlandı. Söz konusu gönüllülük çalışmaları, Düşler Akademisi Kaş’ta basın mensupları ve Akademinin öğrenci ile gönüllülerinin yer aldığı bir etkinlikte paylaşıldı.

HERKES GÖNÜLLÜ OLABİLİR

Vodafone olarak sosyal yatırımlara önem verdiklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan şöyle konuştu: “Engelliler için değil, engellilerle birlikte yenilikçi projeler geliştirmeliyiz. ‘Düşler Akademisi’ gibi sosyal girişim projeleriyle onlara hayatta bağımsız olabileceklerini hissettiren modeller sunmalıyız. İşin esası gönüllülük. Bu sebeple Türkiye Vodafone Vakfı’nın projelerinde gönüllülerin katkısına önem veriyoruz ve gönüllülüğü teşvik ediyoruz.”

Y KUŞAĞININ TERCİHİ

Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında engelliler, kadınlar ve çocuklar için önemli sosyal yatırımlar yaptıklarını belirten Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ise, ‘Düşler Akademisi’ projesine toplamda 5 milyon TL hibe ettiklerini belirtti. Engelli şahısların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gönüllülüğün teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Süel, şunları dile getirdi: “Dünya Bağış Endeksi’ne göre, Türk halkının %10’u para bağışında bulunurken, %4’ü gönüllü faaliyetlere katılıyor. Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı verilerine göre ise vatandaşların %2,5 kadarı toplumsal kuruluşlar, %4,2’si de siyasal örgütler için gönüllülük yürütüyor. Özellikle Y kuşağının yeni tercihi, gönüllülük faaliyetlerine katılmak. Düşler Akademisi Kaş, bu anlamda Türkiye’de öncü projelerden oldu.” 

  • ‘Kapımız herkese açık’
  • Sivil toplum kuruluşlarının ana faaliyetlerini oluşturan gönüllü hareketler için en önemli faktörün insan serveti olduğuna dikkat çeken Düşler Akademisi Kurucusu Ercan Tutal, şunları kaydetti: “Akademimizde ‘Değişimin kendisi ol’ çağrısıyla Türkiye’nin her köşesinden gönüllü gençleri ağırlıyoruz. Gençlerimiz, mutlu olabilmek ve mutlu edebilmek için bize katılıyor. Karşılık beklemeden bir şey vermek isteyen, çözümün bir parçası olmak isteyen herkesi bekliyoruz.”

Her hafta 100 gönüllü

Düşler Akademisi Kaş’ta, engelli bireylerin yaşıtları ile sosyalleşmesi üzerine kurulu bir katılım politikası uygulanıyor. Merkezde lise ve üniversite öğrencileri, aileler, sanatçılar, sporcular, özel sektör çalışanları gönüllü olabiliyor. Kaş’taki Alternatif Kamp’a her hafta 15 katılımcı ve 100 gönüllü destek veriyor.


Tecrübelerini paylaştılar

 Gönüllü Sevda: Sabancı Üniversitesi mezunuyum. 3 yıldır burada gönüllülük yapıyorum. Burası yaşantımı değiştirdi, tüketim hayatından üretim dolu hayata geçtim.


 Gönüllü Nigar: Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okuyorum. Buraya gelince çok şey öğrendim. Mutluluğun burada olduğunu keşfettim. Verdiklerimizin karşılığında bir gülümseme almak bile yetiyor bana.


Gönüllü Arda: Koç lisesinde okuyorum. Burada herkes gönüllü olduğu için hiçbir şey yapmacık olmuyor. Yaptıklarımızın eleştirilmemesi ve karşılığını mutlu insanlar görerek almak çok güzel bir duygu.


#Düşler Akademisi
#Gönüllü
#Antalya
٪d سنوات قبل