|

Havada tatil yoğunluğu

Bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, önceki akşam tatilin başlamasıyla yollara düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 00:09 - 27/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Havada tatil yoğunluğu
Havada tatil yoğunluğu

Aşırı trafik hem karada hem de havada aşırı yoğunluklara neden oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre; yolculuklar cuma günü başladı. Atatürk Havalimanı’nda bin 495 uçağın iniş- kalkış yaptığı 25 Ağustos Cuma günü 202 bin yolcuya hizmet verildi. Aynı gün 793 uçağın iniş-kalkış yaptığı Antalya Havalimanı’nda ise 131 bin 173 yolcu hizmet aldı.

Havayolu şirketleri, yolcuların taleplerinin yoğunlaştığı iç ve dış hat noktalarına ek sefer düzenliyor. Yaşanan yoğunluk nedeniyle yetkililer, vatandaşlara hava limanına 3 saat öncesinden gelin çağrısında bulunuyor. Tatil süresince 20 milyon kişinin seyahat edeceği ifade edilirken; turizm sektör temsilcileri tatil bölgelerindeki bazı otellerin şimdiden yüzde 100’e varan doluluklara ulaştığına dikkat çekiyor. Yurt içindeki hareketliliğin yanı sıra yurt dışından gelen turistler de büyük bir hareketlilik oluşturuyor. Birçok turizm beldesinde adeta adım atılacak yerin kalmadığı vurgulanıyor.

Oteller doldu trafik durdu

10 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk sahil şeridindeki tatil merkezlerinde da trafiği kilitledi. Otellerin dolduğu Muğla'nın Bodrum, Marmaris, Fethiye, Ula ve Akyaka ilçelerinde oteller doldu taştı. Aşırı yoğunluktan trafik kilitlenme noktasına geldi. Milas - Bodrum Havalimanı'nda uçaklar ardı ardına inmeye başladı. Bodrum Otagarı'na ise yolcu otobüsleri çifter çifter girdi. En çok yoğunluk yaklaşık 1,5 milyon turistle Bodrum’da yaşanırken, Muğla’nın turistik ilçelerine yaklaşık 4 milyon tatilcinin geleceği tahmin ediliyor.

#Bayram
#Tatil
#Hava Yolları
7 yıl önce