|

Hindistan 'sıradaki Çin' oluyor

Avustralya Sanayi Bakanlığı'nın raporunda, Hindistan'ın kaynak tüketiminin geleceği değerlendirildi. Bakanlığı'nın Cuma günkü çeyreklik raporunda, “Bu yüzyılın başından itibaren Çin'de olduğu gibi Hindistan da tarihte eşi benzerine az rastlanır büyük bir şehirleşme dalgasının ortasında bulunuyor” ifadesi yer aldı.

Yeni Şafak
09:53 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 10:55 - 6/10/2017 Cuma
Diğer
Hindistan Başbakanı Narendra Modi
Hindistan Başbakanı Narendra Modi

Hindistan'ın Çin'in adımlarını takip edip etmeyeceğini değerlendiren Avustralya hükümetinin tahminlerine göre ekonomisinin gelcek yirmi yılda genişlemesi ve daha fazla insanın şehirlere akın etmesiyle birlikte Hindistan'ın bakırdan demire cevherine kadar herşeye ilişkin tüketimini artırma potansiyeli bulunuyor.

  • Avustralya Sanayi Bakanlığı'nın Cuma günkü çeyreklik raporunda, “Bu yüzyılın başından itibaren Çin'de olduğu gibi Hindistan da tarihte eşi benzerine az rastlanır büyük bir şehirleşme dalgasının ortasında bulunuyor.” ifadesi yer aldı. Raporda, Hindistan'ın şehir nüfusunun 206 yılında 439 milyondan 2035'te 642 milyona tırmanabileceği, başka bir deyişle her yıl 10 milyon insan artış kaydedebileceği belirtildi.

Hindistan ekonomisinin büyümesi, Avustralya gibi doğal kaynak zengini ve ihracatçılarının ilgisini giderek daha fazla çekiyor. Bloomberg'in haberine göre, Hindistan, BHP Billiton Ltd. gibi şirketler için Çin'in ekonomik büyümesinin yavaşlaması sonrasında yeni fırsatlar oluşturabilir. Avustralya'da yapılan bir çalışmaya göre Hindistan'ın gelişmesi Çin'e kıyasla daha az kaynak yoğun olacak olmasına karşın, yine de emtia tüketiminde önemli ölçüde artış potansiyeli bulunuyor.

Sanayi Bakanlığı'nın raporunda, “Yüksek nüfusa sahip ve hızla gelişen orta gelirli bir ülke olarak Hindistan'ın metal tüketimi önemli miktarda artması büyük bir ihtimal.” dendi. Buna karşın, Çin'e kıyasla imalat ve inşaattaki görece düşük yatırımdan dolayı Hindistan'ın yolunun büyük ihtimalle düşük yoğunluklu Latin Amerika ülkeleriyle yüksek yoğunluklu Çin arasında olacağı belirtildi.

#Hindistan
#Ekonomi
#Avustralya Sanayi Bakanlığı
#Çin
7 yıl önce