|

Hızlandırıcı kalkınma

İstanbul Kalkınma Ajansı güdümlü, büyük ölçekli projelere ağırlık verecek. Model, katma değeri yüksek sektörlerin İstanbul ekonomisindeki oranının daha da artmasına hizmet edecek. Çalışma ile ekonomik büyümeye hızlandırıcı etki yapılması hedefleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:15 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
(Soldan Sağa) Erdal Bahçıvan, Kadir Topbaş, Vasip Şahin, İbrahim Çağlar, Mehmet Büyükekşi
(Soldan Sağa) Erdal Bahçıvan, Kadir Topbaş, Vasip Şahin, İbrahim Çağlar, Mehmet Büyükekşi

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2017 vizyonunu açıkladı. Yeni yılda güdümlü büyük projelere ağırlık verecek. Katma değeri yüksek, teknolojisi fazla niteliğe sahip projelerin İstanbul'un kalkınmasına hız katması hedefleniyor. İSTKA'nın yeni projeleri ve gelecek vizyonu dün düzenlenen programla anlatıldı. Programa İSTKA, Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin, İSTKA Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ve Türkye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi katıldı.



GÜDÜMLÜ PROJELERE AĞIRLIK


İSTKA Başkanı Vasip Şahin, 2017'de 'Güdümlü Proje' olarak adlandırılan büyük ölçekli projelere odaklandıklarını söyledi. Şahin, katma değeri yüksek sektörlerin İstanbul ekonomisi içinde ağırlığının artmasını istediklerini kaydetti. Şahin "Türkiye'nin kalkınma hedeflerinin gerçekleşebilmesi için ajans olarak kullandığımız bir mekanizma var, bu da Güdümlü Projeler. Bu yıl güdümlü projeler olarak ifade eden büyük ölçekli projelere daha fazla ağırlık vereceğiz"dedi.



7 YILDA 710 PROJEYE DESTEK


Vali Şahin, ilk desteğin sağlandığı 2010 yılından bu yana 710 proje hayata geçirildiğini söyledi. Şahin, ayrıca güdümlü projelere odaklanarak özel sektör işletmeciliğini güçlendirecek yeniliklere hizmet edecek alt yapılar ve teknolojik merkezler İstanbul'a kazandırılmaya çalışıldığını kaydetti.



Yabancıya anahtar teslimi kolaylık


İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yatırım Destek Ofisi ile yabancı yatırımcıya büyük kolaylık sağlandığını söyledi. Şahin "Bu ofiste İstanbul'a gelen yabancı yatırımcı, 7 kamu kuruluşundaki işlemlerinin başvurusunu, takibini ve sonuçlanmasını görevli personel aracılığıyla gerçekleştirecek. Bu kuruluşlara tek tek gidilmesine gerek kalmayacak" dedi. Şahin, "Hedefimiz, mümkünse anahtar teslim...Yabancı yatırımcının dosyasını, müracaatlarını ruhsatlarını temin edip, yatırımcıyı çok fazla üzmeden, çok fazla vakit kaybettirmeden yatırımını yapar hale getirmektir" diye konuştu.



Ekonomiye hız katan özel projeler


İSTKA tarafından 2017 yılında ağırlık verilecek güdümlü projeler özel nitelikli model projeler. Bu projelerde genel olarak özel bilgi, beceri ve teknolojilerin geliştirilmesi, transferi veya yaygınlaştırılması, yeni finansman modellerinin geliştirilmesi, üniversite sanayi işbirliğinin desteklenmesi, yeni hizmet ve üretim organizasyonlarının geliştirilmesi hedefleniyor.










#İstanbul Kalkınma Ajansı
#İstanbul Valisi
#Vasip Şahin
#İSO
7 yıl önce