|

Hükümetin teklifi 3+3 ve enflasyon farkı

Hükümet, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018-2019'da yapılacak artışla ilgili teklifini sendikalara sundu. Teklif, 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3’er zam ve enflasyon farkını içeriyor. Bu oranı düşük bulan Memursen, “bu teklife kapalıyız” dövizi açarak masadan kalktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 00:25 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Hükümetin teklifi 3+3 ve enflasyon farkı
Hükümetin teklifi 3+3 ve enflasyon farkı

Hükümet, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3’er zam ile enflasyon farkı teklifinde bulundu. Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin 2018 ve 2019 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 4. dönem toplu görüşmeler kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'da buluştu.

3+3 VE ENFLASYON FARKI

Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığındaki Kamu İşveren Heyeti, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine hükümetin zam teklifini sundu. Bakan Sarıeroğlu, hükümet olarak kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3’er zam ile enflasyon farkı teklif ettiklerini açıkladı. Sarıeroğlu, “Kamu işveren heyeti olarak 2018 yılı ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 3, 2019 yılı ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 3 olarak teklifimizi sunuyorum. 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkının da ödeneceğini belirtmek istiyorum” dedi.

TARAF DEĞİL PAYDAŞIZ

1 Ağustos tarihinden itibaren yürütülen müzakerelerde çıkışta masada taraflar değil, paydaşlar olarak yer aldıklarını belirten Sarıeroğlu, bu teklifin ardından görüşmelerin ve müzakerelerin uzlaşı arayışı içerisinde devam edeceğini belirti. Sarıeroğlu, “Toplu sözleşme tekliflerini hem genel hem de 11 hizmet kolumuz itibariyle titizlikle ele almaya devam edeceğiz. Teklif edilen bütün madde sayılarımız biliyorsunuz 776’ydı. Komisyonlarda yaptığımız çalışmalarla bunları birinci liste ve ikinci liste olarak ayrıştırdık. Şu anda 406 madde üzerinde görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Yine ikinci listemizde yer alan az önce de görüştüğümüz bazı konuların da gündemimizde olacağını buradan belirtmek istiyorum" diye konuştu.


Memur-Sen: Bu teklife kapalıyız

Hükümetin teklifine düşük bulan sendikalar "Bu teklife kapalıyız" dövizini kaldırdıktan sonra görüşme salonunu terketti. Çıkışta açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’nun sunduğu, '2018 için 3+3, 2019 için 3+3' lük teklifi, 'Bu teklife kapalıyız' dövizini kaldırarak reddettiklerini söyledi. Yalçın, Kamu İşveren Heyeti’nin kabul edilebilir bir teklifle masaya gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Yalçın, “2018 için yüzde 16, 2019 için ise yüzde 18’lik bir teklifimiz söz konusuydu. Eski Türkiye’den kalma bu teklife kapalıyız. Masaya gelen teklifi müzakere edilemez bulduk. Masaya refah payı olmayan bir hesap makinesi tuşuyla gelinmiş. Makul ve kabul edilebilir bir teklif bekliyoruz" dedi.

#Ali Yalçın
#Memur Sen
#Ekonomi
7 yıl önce