|

İGA'da terminal inşaatı başladı

3. Havalimanı inşaatının takvime de uygun ilerlediğini söyleyen DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım “2018'de ilk uçağı indirmeyi hedefliyoruz. Zemin iyileştirmesi tamamlanıp bina ve pistlere geçilecek. Terminalin yapımına başlandı ve inşaat temeli atıldı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2015 Pazar
Güncelleme: 22:26 - 4/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul'u yolcu taşımacılığı ve lojistikte merkez haline getirecek Üçüncü Havalimanı (İstanbul Grand Airport-İGA) terminal binası inşaatı başladı. DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda görev yapan gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. İki hafta önce 3.Havalimanı'nın yapılacağı yerde incelemelerde bulunduğuni söyleyen Yıldırım, "Zemin iyileştirmesini tamamlayarak bina ve pistlere geçilecek. Terminal inşaatına başlanıldı ve inşaat temeli atıldı” diye konuştu.



GECİKME YOK


Yıldırım, "2018'in başında, ilk çeyreğinde operasyonlara başlamayı düşünüyoruz. Bu ilk etap olacak. Daha sonra inşaat durmayacak. Üçüncü pist, dördüncü pist ve diğer ek binalar yapılarak bütün etaplar bittiğinde 150 milyonluk kapasiteye ulaşmış olacağız" dedi. Yıldırım, 3. havalimanının gecikmeyeceğinin müjdesini vererek, çalışmaların takvime göre ilerlediği bilgisini paylaştı.


2018 yılının ilk çeyreğinde 3.havalimanına uçak indirmeyi düşündüklerini belirten Yıldırım, “Böyle büyük bir projede aksilik olmaması içinde her türlü tedbir alınıyor. 2018'in ilk çeyreğinde operasyona başlamayı ilk uçağı indirmeyi hedefliyoruz. Bu tabii ilk etap. Ondan sonra inşaat uzun bir süre daha durmayacak. En sonunda bütün etaplar bittiğinde 150 milyonluk kapasiteye ulaşacak. Bu tabii herkesi kıskandıran bir proje” dedi. Yıldırım, o bölgede göller bulunduğuna dair haberler çıktığını ancak orada göl olmadığını, çukurların içerisine su dolmasıyla birikintilerin oluştuğunu aktardı. Yıldırım ayrıca, bir sıkıntının olmadığını, havalimanı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.



Hakkari artık yurt dışından yolcu çekiyor


Yıldırım, hizmete yeni açılan Ordu-Giresun ile Hakkari havalimanlarının doluluk oranlarının üst seviyelerde olduğuna dikkat çekerek, “Hakkari Havalimanı'nın daha farklı bir özelliği var. Şu anda sınır aşırı yolcuyu çok çeken bir havalimanı haline geldi. Sene sonuna kadar da buradan Hakkari'den 140 bine yakın yolcunun geçeceğini bekliyoruz. Hakikaten çok ciddi bir rakamdır. Ordu-Giresun'da 1 ay gibi sürede talebin 4 katına çıktığını söyleyebiliriz. Ordu-Giresun Havalimanı'nda da Mayıs'ta 5 bin 141 olan rakam Haziran da 21 bin 330 gibi bir rakama ulaşmıştır” dedi.





#3. Havalimanı inşaatı
#Serdar Hüseyin Yıldırım
9 yıl önce