|

İhracatta 153 milyar dolar hedefi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türkiye, 2017 yılında başlatmış olduğumuz ihracat seferberliğinin sonuçlarını alacak. 142 küsur milyar dolarlık ihracatımız çok büyük bir ihtimalle 153 milyar doların üzerinde olacak" dedi.

Yeni Şafak
07:41 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:44 - 6/04/2017 Perşembe
AA
Zeybekci, ihracat seferberliğine değinerek, "Türkiye, 2017 yılında başlatmış olduğumuz ihracat seferberliğinin sonuçlarını alacak" dedi.
Zeybekci, ihracat seferberliğine değinerek, "Türkiye, 2017 yılında başlatmış olduğumuz ihracat seferberliğinin sonuçlarını alacak" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin bu sene başlattıkları ihracat seferberliğinden başarılı sonuçlar elde edeceğini belirterek, "142 küsur milyar dolarlık ihracatımız çok büyük bir ihtimalle 153 milyar doların üzerinde olacak." dedi.

Zeybekci, Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformunun kentte bir otelde düzenlediği "Ekonominin Genç Aktörleri ile Buluşma" toplantısında yaptığı konuşmada, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımı kararlarının Türk ekonomisini çok fazla etkilemeyeceğini söyledi.

ABD'nin faizleri fazla artırmayacağını, yükseltse bile Türkiye'nin bundan pek etkilenmeyeceğini 2014 yılı başından bu yana hep dile getirdiğini hatırlatan Zeybekci, "Bizi çok daha fazla etkileyecek olan AB Merkez Bankasıdır. Büyümenin az olduğu bir ortamda ne kadar para pompalarsanız pompalayın bu para hastayı canlandırmaz. Bugüne kadar da haklı olduğumuzu da hep gördük." ifadelerini kullandı.

İhracat seferberliği

Nihat Zeybekci, bakanlık olarak yeni bir sistemi ilk olarak Denizli'de başlattıklarını belirtti.

Bu uygulama kapsamında Türkiye'nin tamamında yatırım teşvikleri ve ihracat desteklerini anlattıklarını kaydeden Zeybekci, "Şu anda dünyadaki bütün ülkelere yaptığımız ihracatın her birine verdiğimiz ihracat birimleri, destekleri veyahut da birçok bölgeye verdiğimiz yaptığınız ihracatlardaki navlunun, nakliyenin yüzde 100'ünü karşıladığımızı belki birçoğunuz bilmiyorsunuz. Türkiye'nin her yerinde bunu yapacağız." diye konuştu.

Zeybekci, ihracat seferberliğine de değinerek, "Türkiye, 2017 yılında başlatmış olduğumuz ihracat seferberliğinin sonuçlarını alacak. 142 küsur milyar dolarlık ihracatımız çok büyük bir ihtimalle 153 milyar doların üzerinde olacak. Türkiye olarak sağladığımız bu ihracat artışının bugüne kadar son üç yılda ihracatın büyümeye negatif katkısının olduğu o dönemi geride bıraktık. İlk defa 2017 yılından itibaren birinci çeyrekte ihracatın büyümeye net katkı vermeye başladığını göreceğiz." ifadelerini aktardı.

#Nihat Zeybekci
#İhracat
#Ekonomi
#Büyüme
7 yıl önce