|

İhracatta hedef büyüttü

Mercedes-Benz Türk, Aksaray’dan önümüzdeki yıllardan itibaren 1 milyar dolarlık kamyon ihracını hedefliyor. Şirketin Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, kentte inşasına başladıkları Ar-Ge merkezinde de tüm dünyada üretilecek Mercedes kamyonları test edip, onaylayacaklarını kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:49 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​İhracatta hedef büyüttü
​İhracatta hedef büyüttü

Yeni yatırımlarla sanayi üretimi ve ihracatını sırtlayan otomotiv sektörü; Türkiye’deki büyümesini sürdürüyor. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Aksaray’dan önümüzdeki yıllardan itibaren 1 milyar dolarlık kamyon ihraç etmeyi hedefediklerini söyledi. Sülün, Otomarsan adı altında 1967 yılında kurulduklarını, 92 kişi ile başladıkları serüvenlerine bugün 6 bin 300 kişi ile devam ettiklerini belirtti.

ONAY TÜRKİYE'DEN

Toplam 2 fabrika ile üretim yaptıkları bilgisini veren Sülün, “Bunları biri Hoşdere’de otobüs fabrikası. Daimler otobüs dünyasının en büyük fabrikası. Aksaray’da kamyon üretiyoruz. Son senelerdeki yatırımımızla kamyon üretim kapasitemizi ikiye katlıyoruz. Bunun da çok ciddi bir bölümü ihraç edilecek” dedi. Bu senenin başında Aksaray’da ikinci Ar-Ge merkezinin temelini attıklarını ve bir yıl içerisinde de bitireceklerini belirten Sülün, “Aksaray’dan bütün dünyaya Türk mühendisliği ihraç edeceğiz. Aksaray’a test merkezi kuruyoruz. Çeşitli testler yapılacak. Tüm dünyadaki Mercedes kamyonları için geçerli olacak. Başka alternatif yok. Tek merkez Aksaray olacak” diye konuştu.

TOPARLANMA İKİNCİ YARIDA

2017’nin ilk 6 ayında otomotiv pazarında bütün segmentlerde ve diğer ürün gruplarında ortalama yüzde 10 düşüş yaşandığını aktaran Sülün, ancak ağır vasıtadaki kaybın daha kuvvetli olduğunu, ikinci yarı yılda normal seviyesine ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Yatırımlar
sürecek

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Türkiye’de toplam 1 milyar avroyu geçen yatırımları olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “50 yılda 1 milyar avrodan fazla yatırım yaptık. Türkiye’nin gelişimi ile global ekonominin gelişimi ile bizim yatırımlarımız da devam edecek. Türkiye’de biz her 3 kamyondan 2’sini her 2 otobüsten bir tanesi üretiyoruz. Türkiye’de 50 yıldan beri varız. Sonsuza kadar da Türkiye’de kalmayı düşünüyoruz. Türkiye önemli bir pazar. Ekonomik verilere baktığımız zaman Türkiye büyüyor. Arzu ettiğimizden az büyüyoruz ama bu ekonomidir, inişler ve çıkışlar olacak. Dolayısıyla biz yatırımlarımızla hep büyüyeceğiz diye bakıyoruz. Türkiye büyüyecek. Biz büyüyeceğiz. Beraber büyüyeceğiz. Kısa vadeli değil uzun vadeli düşünerek yatırımlarımızı ve pozisyonumuzu ona göre alıyoruz."

#Süer Sülün
#Mercedes
7 yıl önce