|

İleri teknoloji Ankara'nın işi

Ankara ekonomisine ilişkin değerlendirmeler yapan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, orta gelir tuzağından kurtulması ve belirlenen ekonomik hedeflere ulaşması için Türkiye’nin ilk önce şu anda içinde bulunduğu orta teknoloji segmentinden yüksek teknolojiye sıçraması gerektiğine işaret etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:23 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir

Türkiye olarak bu sıçramayı gerçekleştirebilecek birkaç il bulunduğunu bunların başında da Ankara’nın geldiğini anlatan Özdebir, “İstanbul’un finans ve hizmet üssü olma yolunda yürüdüğü bir dönemde Ankara’nın ‘ileri teknoloji üssü’ olarak kurgulanması ve tüm kamusal politikaların buna göre hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

BAŞKENTTE POTANSİYEL VAR

İleri teknolojili patent/faydalı model başvurularının yüzde 14’ünün Ankara’da gerçekleştirildiğini belirten Özdebir, şu verileri paylaştı: “Ar-ge yapan üreticilerin yüzde 15’i, ileri teknoloji üretiminin ise yüzde 13’ü Ankara’dadır. Ar-ge mühendislerinin yüzde 28’i Ankara’dadır. İleri teknoloji yatırımlarının yüzde 30’una Ankara ev sahipliği yapmaktadır. İleri teknolojili 13 alt sektörün tamamında Ankara rekabet gücüne sahiptir. Ankara’nın bu potansiyelinin geliştirilmesi olmazsa olmazımızdır. Ankara bu potansiyeli ile bölgenin ar-ge ve ileri teknoloji üretim üssü konumunu ileriye taşıyacaktır.” 

  • Üretimdeki kültürümüz gelişmeli
  • ASO’nun önceki gün 7’incisi ile birlikte geleneksel hale dönüşen Büyükelçiler Resepsiyonu’na 51 ülkeden temsilci katıldı. Ankara Etnografya Müzesi’nde gerçekleşen resepsiyona gelen yabancı misyon temsilcilerinin 18’i büyükelçi düzeyinde oldu. Konuşmasında son büyüme rakamlarının Türkiye’nin gücünü ortaya koyduğuna işaret eden Nurettin Özdebir, “Çevremizdeki ülkeler ile karşılaştırıldığında Türkiye’de üretim kültürünün oldukça gelişmiş olduğunu görüyoruz. Bu kültürü daha geliştirmemiz gerekmektedir” dedi.
#Teknoloji
#Üretim
#Nurettin Özdebir
7 yıl önce