|

İlk yerli uydunun yüzde 41'i tamam

Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın montajı sürüyor. Yüzde 41 tamamlanan haberleşme uydusunun Aralık 2020'de fırlatılması hedefleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:28 - 11/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
3. Global Satshow'da sektöre yön veren şirketlerin üst düzey yöneticileri konuştu.
3. Global Satshow'da sektöre yön veren şirketlerin üst düzey yöneticileri konuştu.

Dünya uydu-uzay piyasalarının küresel devlerini bir araya getiren 3. Global Satshow'da sektöre yön veren şirketlerin üst düzey yöneticileri konuştu. Türkiye’nin ilk yerli ve milli uydusu olacak Türksat 6A haberleşme uydusu için gerçekleştirilen özel oturumda konuşan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu, “Türksat 6A uydusu için toplam tamamlanma seviyemiz yüzdemiz 41 gibi bir aşamada. Türksat 6A’nın Aralık 2020 fırlatmaya hazır hale gelmesi planlanıyor” dedi.

TÜRKİYE İLK DEFA KENDİ UYDUSUNU YAPIYOR

Zirvede konşuan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil ise TÜRKSAT 6A’nın montajının başladığını belirtti. Kotil, “Türksat 6A ile Türkiye ilk defa kendi uydusunu yapacak. Uydunun tasarım ve inşa çalışmaları paneller, ısıtma-soğutma sistemleri, enerji sistemleri, kendini konumlandırma sistemleri gibi pek çok alanda devam ederken, Ankara’da bulunan test merkezimizde birçok montaj ve test çalışması yapıyoruz. Bu merkez Avrupa’daki 4 merkezden biri olma özelliği taşıyor. Ayrıca Türksat 6A’nın yanında TAI’nin kendi imkanlarıyla ihracata dönük olarak yapacağı Small-GEO dediğimiz 1 ile 2 ton kütle aralığında uydu versiyonlarına başladık” dedi.

TÜRKSAT AŞ Genel Müdürü Cenk Şen ise uydu yapımının özgün bir programla yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Uydu evet bir güç ama kontrolsüz güç, güç değildir" diye konuştu.

  • UZAY EKOSİSTEMİ TARTIŞILIYOR
  • MÜSİAD tarafından düzenlenen 3.Global Satshow'dü iki gün boyunca düzenlenen oturumlarda; dünya uydu ve uzay ekosistemine yön veren disiplinler tartışıldı. Thuraya, Es'Hailsat, Türksat ve Hellas-Sat gibi dev şirketlerin CEO’larının katıldığı CEO Zirvesi’nde bu yıl yıkıcı eğilimler ve en önemli piyasa sorunları ele alındı. Liderler başarılı bir gelecek için bugünün yıkıcı pazarından kurtulmak üzere bir yol haritası için çalışıldı.
#Türksat 6
#uydu
#Türkiye
7 yıl önce