|

İOSB iddiaları araştıracak

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Kurucu Yönetim Üyesi ve Çevre Sanayi Sitesi Başkanı Yusuf Tokdemir, Sanayi, Ticaret ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerinin raporuna yansıyan yolsuzluk iddialar üzerine açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 21:02 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Raporun basına yansıması üzerine toplantı yaptıklarını ifade eden Tokdemir, “Konunun üzerindeyiz. Faturalar incelendi. Ürünlerin menşeği ile beraber rapora yansıyan konuları tek tek inceleğiz. Zaten bu iddialar 2-3 aydır konuşuluyor. Bölgemizin yara alması ciddi bir araştırma yapacağız. Müfettiş raporlarındaki iddiaları tartışacağız. Bir yolsuzluk varsa açıklama yapmaktan çekinmeyiz. Kim kamu parasını haksız yere sarfettiyse cezasını çeksin” dedi.



5 YILDA 2 MİLYON TL İDDİASI


Müfettiş raporunda yeralan "komisyonlar"ın varlığına ilişkin müfettiş raporlarına yansıyan tespitleri de değerlendirdiklerini anlatan Tokdemir, şunları söyledi: "2 milyon lira haksız kazanç iddiası hafife alınacak bir durum değil. Burada yılda 100 milyon lira geliri olan bir kuruluş. 7 milyon metrekarelik bir OSB'den bahsediyoruz. Okulu, alt yapısı ile üstyapısı olan bir kenttir burası. Burada komisyon kurulmasına bir mani yok.”



Kararı yargı verecek


İstanbul Valiliği döneminde İkitelli OSB Başkanlığı yapan ve bu vesileyle Sanayi Bakanlığı'nın hazırladığı raporda adı geçen Hüseyin Avni Mutlu ise ilgili iddiaların yargıya intikal ettiğini ve son kararı mahkemenin vereceğini söyledi. Huzur hakkı önemesinin kendisinden önce başlayan bir uygulama olduğunu belirten Mutlu, "Şuanda da alınmaya devam ediliyor. Ama müfüfettişimiz böyle kanaat getirmiş. Bu mahkemede çözümlenecek birşey. 4.5 yıl İstanbul'a hizmet yaptım. Gizli alınmış bir şey yok. Dönemimde bir okul yaptık. Kaçaklar azaltıldı. Baz istasyonlarından para almaya başladık" dedi.


#İkitelli Organize Sanayi Bölgesi
#Yusuf Tokdemir
#Ticaret
8 yıl önce