|

İş dünyası seçim sonrasından umutlu: Türkiye ekonomisi daha iyi bir döneme girecek

BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, seçim sonrası Türkiye ekonomisinin daha iyi bir döneme gireceğini belirterek, "Son gelen rakamlara bakıldığında ekonomik aktivitelerde önemli iyileşmeler var. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren enflasyondaki artış hızının gerilemesini bekliyoruz. Ümidimiz seçimden sonra da toparlanmanın artarak devam etmesi" dedi.

14:14 - 26/03/2024 Salı
Güncelleme: 14:15 - 26/03/2024 Salı
IHA
Erkan Kork
Erkan Kork

Türkiye, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne hazırlanırken, iş dünyası temsilcileri, seçim sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerin ardından ülke ekonomisinin çok daha iyi bir döneme gireceğine inandığını söyledi.

"Türkiye ekonomisinin temel dengeleri yeterince sağlam"

Seçimsiz geçecek 4 yılda, yapısal reformların genişletilerek uygulanabileceğini ve ekonominin çok daha iyi bir seviyeye geleceğini vurgulayan Kork, “Son gelen rakamlara bakıldığında ekonomik aktivitelerde önemli iyileşmeler var. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren enflasyondaki artış hızının gerilemesini bekliyoruz. Ümidimiz seçimden sonra da toparlanmanın artarak devam etmesi. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ve ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu güçlü iradeyle cari açık sorununu çözmüş, katma değeri yüksek üretim yapan, sürdürülebilir büyümeyi sağlayan bir ülkeye dönüşeceğinden şüphemiz yok. Türkiye ekonomisinin temel dengeleri yeterince sağlam” diye konuştu.

"Uzun vadeli yatırımlar artacak"

Seçimlerin ardından belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımların önünün açılacağını ifade eden Kork, “Türkiye, OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü’nün belirlediği 40 kriterin tamamını karşıladı. Kuruluş haziran ayındaki genel kurulda ülkemizi gri listeden çıkaracak. Bu kararla ülkemize olan güven daha da artacak. Öte yandan uluslararası derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmeleri olumlu yönde. Portföy yatırımlarının yanında uzun vadeli yatırımların da artmasını bekliyorum. Türkiye’ye gelen uluslararası doğrudan yatırım girişi ocakta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 910 milyon dolara yükseldi. Seçimin ardından artış ivmesinin devam edeceği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

"Türkiye’nin potansiyeline inanıyoruz"

Türkiye’nin konumu itibari ile çok önemli bir jeopolitik güç olduğunu belirten Kork, “Türkiye’nin potansiyeline inanıyoruz ve sürekli yatırımlarımızı artırıyoruz. Yerel seçimlerin şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Geçen yıl aktif büyüklüğümüz 1 milyar 413 milyon TL’ye ulaşırken, krediler portföyümüz ise 610 milyon TL olarak gerçekleşti. Tüm enerjimizi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi her alanda daha da ileriye götürecek adımları atmak için harcayacağız. BankPozitif olarak ekonomik, sosyal ve siyasi olarak Türkiye markasını güçlendirmek için birlik, beraberlik içinde çalışmaya ve ülkemiz ekonomisine kaynak sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

#Erkan Kork
#BankPozitif
#Recep Tayyip Erdoğan
#Türkiye
1 ay önce