|

İş dünyası tek yürek oldu

İş dünyası darbe girişimine büyük tepki gösterdi. Bir grup askerin gerçekleştirdiği kalkışma üzerine iş dünyası hep bir ağızdan, “Demokrasiye hiçbir müdahale kabul edilemez. Kimse bizi yıkamaz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 22:27 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye ekonomisinin can damarını oluşturan iş dünyası, oluşturulmak istenen kaos ortamına izin verilmeyeceğini söyledi. Türkiye'yi tüm dünyada güçlü ekonomisiyle parmakla gösterilen ülke haline getirmek için çaba harcadıklarını belirten işadamları, “Türkiye küresel ekonomide sürekli büyüyen bir ülke. Şirketler yeni ve inovatif ürünleri birbiri ardına geliştiriyor. Sanayi üretimimiz artıyor. Bu da anlaşılan o ki Türkiye'nin büyümesini istemeyenleri rahatsız etti. Ama şu net olarak bilinmeli ki demokrasiye hiçbir müdahale kabul edilemez. Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir. Ülkeye büyük acılar veren, her anlamda telafi edilemez kayıplara yol açan darbeler, tarih sayfalarında yerini almıştır. 95 yılda elde ettiğimiz kazanımları bir kez daha akamete uğratmaya tahammülümüz yok” dedi.



Kara bir leke


Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir de yaptığı açıklamada, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınadığını bildirdi. Özdemir, “Demokrasiye sahip çıkma uğrunda mücadele veren tüm kurumlarımız ve devlet adamlarımızla beraber kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, kalkışma haberini aldığında şok yaşadığını belirterek, “Böyle bir şeyi 2016 dünyasında nasıl yaşadık anlayamadım. Bu nasıl bir cüretkarlıktır. Bu teşebbüsü lanetliyorum” değerlendirmesinde bulundu. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık birlik ve beraberlik çağrısı yaparak Türk milletinin her türlü askeri darbeye karşı olduğunu ifade etti. Demokrasiyi herkesin sahiplenmesi gerektiğine dikkat çeken Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Türkiye'nin istikrara her zamankinden çok ihtiyaç duyduğunu söyledi. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, seçilmiş yönetime karşı yapılan darbe girişimini, “millete ve demokrasiye karşı yapılmış ve asla kabul edilemez” olarak niteledi.


#İş dünyası
#Nihat Özdemir
#FETÖ
8 yıl önce